DA LI JE OVO NAJNEVEROVATNIJA NESREĆA U SRBIJI? Bacio pikavac kroz prozor, a onda je usledio HAOS! (FOTO)

- Nažalost, ovo nije prvi put da nam se ovo dešava, a da takvi nesavesni vozači prođu nekažnjeno - rekao je jedan od očevidaca stravične nesreće

Kamion vlasništvo beogradske firme "Papir servis" skoro potpuno je izgoreo danas nešto posle 14 časova na Bulevaru Cara Konstantina u Nišu nedaleko od Elektronske industrije.

Teretno vozilo se kretalo iz pravca Niške Banje prema Nišu kada ga je zahvatio plamen. Vozač Žarko Dinić vatru je gasio sa čak šest protivpožarnih aparata, ali kamionu nije bilo spasa čemu je kumovao i vetar koji je dodatno rasplamsavao plamen.

- Preuzeo sam stari papir u selu Jelašnica i krenuo ka našem stovarištu u Nišu. Na par stotina metara od Elektronske industrije primetio sam dim koji je ulazio u karoseriju kamiona. Zaustavio sam vozilo i počeo da gasim vatru, ali su moja oba protivpožarna aparata bila bespomoćna naspram vatrene stihije. Neki ljudi koji su u blizini prodavali drva su mi priskočili u pomoć i dali mi svoje aparate za gašenje tako da sam i njih upotrebio, ali je sve bilo uzalud. Samo smo uspeli da usporimo požar, a vatrogasci su ga ugasili – priča Dinić.

- Mada policijski uviđaj još nije okončan Dinićev rukovodilac je kazao da je siguran da je požar izazvao pikavac koji je neki od vozača bacio kroz prozor.

  Dokaz za to je što je tovar počeo da gori odozgo znači da je na njega nešto bačeno. Nažalost, ovo nije prvi put da nam se ovo dešava, a da takvi nesavesni vozači prođu nekažnjeno - rekao je ovaj čovek.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji