Vozač BMW-a smrti, pošto je UBIO ČETVORO MLADIH dao izjavu od koje su se POLICAJCI SLEDILI: POPIO SAM 12 PIVA, J*BIGA, DESILO SE!

Nikola Mihailović (27), koji je vozeći sa 1,18 promila alkohola i 170 na sat ubio četvoro ljudi, posle udesa je izašao iz kola i rekao "da ne zna šta se desilo"

Nikola Mihailović (27) iz Velikih Crljena, koji je u noći između četvrtka i petka na Ibarskoj magistrali izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih, posle udesa je izašao iz kola i rekao "da je pio pivo i da ne zna šta se dogodilo".

Mihailović je nakon tragedije bio potpuno hladan i smiren, a očevici su ispričali da se osećao na alkohol i da ih je zaprepastio onim što je rekao.

- Bio je ugruvan, ali je bio na nogama. Uspeli smo da mu pomognemo da izađe iz uništenog BMW. Pitali smo ga šta se desilo, a on je rekao: "Ne znam, možda sam zaspao. Ne znam ni koliko sam brzo išao. Jebiga, dešava se" - kaže za Kurir očevidac jezive nesreće.

Šokirao izjavom

Kako dodaje, Mihailović im je rekao da je u četvrtak čitavog dana pio alkohol, a da je potom sa svojom devojkom, njenom sestrom i drugom izašao u grad, gde je nastavio da pije.

- Bio sam kući, pio sam pivo. Ništa nisam jeo i izašao sam s društvom. U kafani sam nastavio da pijem. Popio sam možda 12 piva, moguće je da me je to stiglo - rekao je navodno Mihailović. Očevici kažu da je bilo očigledno da je mortus i da je delovalo kao da priča o nekome drugom, potpuno nesvestan tragedije koju je izazvao.

Očevici pričaju i da su se začudili kada je Nikola rekao da se pre nekoliko dana ranije vratio s mora, pošto je i tamo imao saobraćajnu nesreću.

- Rekao je da je na moru bio sa drugom Stefanom, koji je i kobne noći bio s njim u kolima i koji je povređen u nesreći. Rekao je da su se ranije vratili, jer je imao udes, ali znatno lakši od ovog. Ispada da se to nije desilo na letovanju, oni u četvrtak ne bi ni bili u Srbiji - kaže sagovornik.

Podsetimo, policija je posle nesreće uhapsila Nikolu Mihailovića i odredila mu zadržavanje. Alko-test je pokazao da je u krvi imao 1,18 promila, a brzina auta bila je oko 170.

Podsetimo, sudar se desio kada je BMW otpozadi udario "dačiju", koja se sa sporednog puta uključila na Ibarsku. Gurao ju je 70 metara, posle čega je "dačija" odletela u livadu. Od siline udarca oba automobila ostala su potpuno smrskana.

Poginula su trojica mladića iz "dačije" - Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19), svi iz Valjeva, dok je Stefan Stevanović (17) teško povređen. U BMW je poginula Katarina Ivanković (20) iz Lazarevca, inače sestra devojke Nikole Mihailovića.

- U BMW su bili Mihailović, koji je vozio, njegova trudna devojka Kristina V. (23), njena sestra Katarina i drug Stefan M. Inače, vlasnik BMW smrti je Stefan M., ali je on kobne večeri prepustio volan pijanom drugu - podseća izvor.

Očevici nesreće na Ibarskoj kažu da je prizor bio kao iz horor filmova.

- Jedan putnik iz "dačije" završio je na krovu. Jaukao je od bolova. Dvojica su bila prikleštena u olupini. Vozač je jedno vreme jaukao, ali je ubrzo utuhnuo. Bili su izlomljeni i krvavi, nije se znalo čija je čija ruka... Nismo smeli da ih diramo dok nisu došli Hitna i vatrogasci da ne bismo napravili još veću štetu. Kada je stigla Hitna, lekari i sestre su nam davali instrukcije. Sestra mi je govorila da mladića na krovu održavam budnog.

Pokušavao sam da pričam sa njim. Nije znao da mi kaže ni kako se zove, ali je rekao: "Nađi moje roditelje i reci im da će sve biti dobro. Molim te, nađi moje!" Gledao me je još neko vreme, a potom oborio glavu. Ne znam da li je umro... - kaže očevidac.

Sagovornik Kurira kaže da je prišao da pomogne i povređenima u BMW. Kako kaže, devojka koja je preminula jedno vreme je davala znake života.

- Imala je ogromnu posekotinu na glavi. Nju su morali vatrogasci da vade - priča meštanin. Preminula Katarina bila je studentkinja Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Njeni roditelji i brat skrhani su od bola.

- Izgubio sam dete na pravdi boga - kratko je novinarima rekao Katarinin otac.

Poginuli Aleksandar Savatić, vozač taksija iz Valjeva, kobne noći je radio. On je na poziv pokupio trojicu mladića - Đorđa Subotića, Đorđa Beluševića i njegovog brata od tetke Stefana Stevanovića. Nažalost, nije uspeo da ih doveze do željene destinacije, jer ih je BMW pokosio.

- Savatić je skoro počeo da se bavi taksiranjem. Završio je Poljoprivrednu školu i imao je devojku. Planirali su zajednički život. Njemu je tata radio u Italiji u špediciji, a u Valjevu je živeo s majkom. Ona je jedva identifikovala sina, jer je bio unakažen - kaže komšinica.

Kako saznajemo, poginuli Subotić i Belušević, kao i povređeni Stevanović, bili su komšije i prijatelji.

- Ne zna se gde su kobne noći krenuli. Ujutru ih nije bilo kod kuće, a jedan od roditelja je prijavio policiji nestanak, ne sluteći šta se desilo - kaže komšinica. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji