Dva Srbina na HRT i mi to plaćamo: Urnebesno gostovanje Kesića u „Nedeljom u 2“

Voditelj i autor kultne TV emisije "24 minuta" Zoran Kesić bio je gost najgledanije emisije HTV-a "Nedeljom u 2" Aleksandra Stankovića, zbog čega će, kako je i sam rekao, biti proglašen "državnim izdajnikom".

„Samom činjenicom da gostujem tu ja sam – izdajnik, jer koji bi pravi Srbin, patriota, gostovao u emisiji Nedeljom u 2 ikad“, rekao je Kesić.

Na samom početku emisije voditelj Aleksandar Stanković pročitao je nekoliko krajnje satiričnih komentara na najvu Kesićevog gostovanja.

„Danas nam je gost voditelj, satiričar i novinar iz Beograda Zoran Kesić, a komentari na njegovo gostovanje su otprilike ovakvi:

‘Hvala što ste ga pozvali. Genijalac. Treba ga klonirati u Zagreb. U njegovim rečima ima više evanđeoskih vrednosti, nego u propovedima većine klera na našim prostorima’, „Super, lik je pozorište. To što on radi Vučiću i ekipi vlasti u Srbiji, nijedan naš novinar nije ikada našoj vlasti čak ni 20%’, pročitao je voditelj i dodao:

„Šta mi ostaje drugo nego da zaključim. Nekada se u emisiji znao red, kada sam zvao gosta iz Srbije, komentari su bili ekumenski: ‘Dva Srbina na javnoj televiziji i mi to plaćamo’, ‘Četnik’. ‘Idi u otadžbinu’ i slični. Kao što vidite, sve je otišlo k vragu ni poštenog hejtera više ne možeš naći’, rekao je Aleksandar.

O svojoj TV emisiji, čiji je autor „24 minuta“, Kesić je rekao kako mu je uzor za emisiju Džon Stjuart i Stiven Kolber sa svojim emisija.

„Srž emisije je scenariju koji je ponekad teško smisliti, koja tema, iz kojeg ugla. No kada ga napišemo, snimanje je mnogo lakše, rekao je.

Na konstataciju voditelja emisije da mu je predsednik Vučić podigao popularnost jer mu je nepresušna tema za satiru, Kesić je rekao kako je to nešto najlepše što je iko ikad rekao za Vučića.

„Nije nas digao Vučić nego okolnost da smo se oformili u razdoblju nastanku povoja Srpske napredne stranke na vlasti. Mi smo počeli emisiju 2013. godine kada su oni slavili 5 godina osnivanja, a na vlast su došli 2012. To je bila mlada vlast, mnogo je bila benignija situacija tada. Nisam bio toliko oštar i gorak, no sa zaoštravanjem situacije u društvu, s gadostima koje su se događale u Srbiji i naša je emisija postajala ogledalo te situacije, nažalost, rekao je Kesić.

Smatra da je predsednik Vučić zagospodario svima aspektima života u Srbiji.

„Sve institucije, sve tri grane vlasti su pod njegovom kontrolom, pravosuđe, zakonodavna i izvršna vlast, jedan čovek se pita za sve. Svakodnevno krši ustav i izlazi izvan svojih nadležnosti, a no onda kad ga neko satera u ćošakt za neku odgovornost nije kriv on nego ministri i savetnici“, objasnio je Kesić.

Smatra da mu ne može ukinuti emisiju u kojoj govori protiv njega jer se ona emituje na televiziji NOVA S.

Kesić je komentarisao i aktuelna dešavanja u Srbiji, eko proteste, te nagovestio da misli da je ovo prva stepenica prema potpunom urušavanju Vučićeve kule zasnovane na laži, demagogiji i zapošljavanju poslušnih.

„Kula mu se zasniva na jednoj i najvažnijoj osobini u životopisu ako se želi da bude uspešan u Srbiji, a to je poslušnost“, rekao je Kesić.

Govoreći o svojoj satiričkoj emisiji rekao je da Hrvate ne diraju često.

„Možda bismo sada mogli zato što primećujem jedan paradoks – približavanje predsednika Milanovića nekim možda nacionalističkim srpskim idealima, što je zanimljivo. Uvek sam mislio da je Plenković više desno HDZ-ovski, a Milanović više levo. Sad vidim da je Plenković otišao prema centru, a Milanović je pao udesno, što je zanimljivo. Taj paradoks mi je zanimljiv. Retorika Milanovića je zahvalna za našu emisiju. Uvek je nekako bahat, uvek mu nešto smeta, uvek nekome odbrusi. Šta je s tim čovekom? Što je toliko nervozan“, rekao je Kesić.

Prokomentarisao je i vlasnika televizije“Pink“ Željka Mitrovića, te rekao kako radi na zaglupljivanju naroda, a motiviše ga uspeh kompanije i njegova moć i ne zanima ga šta će biti kasnije.

„Smatra da će i kada u Srbiji dođe nova vlast i oni gostovati na njegovoj televiziji“.

Rekao je kako dolazi na letovanje u Hrvatskoj s automobilom s beogradskim oznakama i nikad nisu imali problem.

„Imali smo samo jednom problem kada su nam izbušili gume, ali ne iz nacionalističkih razloga nego jer smo stali na livadu jer je jedan vlasnik restorana prisvojio tu livadu kao svoju i na crno naplaćivao parking. Kad smo došli kod vulkanizera pitao nas jesmo li parkirali kod tog restorana te nam pokazao automobile talijanskih, francuskih, BiH registracijskih oznaka kojima su tamo izbušene gume jer nisu platili parking, objasnio je Kesić.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji