HRVATI SE PONOSE AVIONIMA KOJI SU BOMBAMA SPRŽILI NEVINU SRPSKU DECU NA PETROVAČKOJ CESTI! "Krila Oluje" na hrvatskim poštanskim markicama koje šalju u Srbiju!

7. avgusta 1995. godine hrvatski "migovi" bombardovali su kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti, čime se današnja Hrvatska ponosi s obzirom na to da se na jednoj od njihovih poštanskih markica koje šalju u Srbiju nalaze avioni sa natpisom "krila Oluje"

 

Hrvatska je dva dana uoči obeležavanja "Dana pobede i domovinske zahvalnosti" u opticaj pustila novi, kako su tada naveli, "prigodni poštanski blok sa motivom formacijskog leta aviona akrobatske grupe Krila Oluje".

 

Kilometarska kolona ljudi, uglavnom starih, žena i dece, koji su u strahu od hrvatske vojske napustili svoje domove u južnoj Liki i severnoj Dalmaciji, gađana je 7. avgusta 1995. godine na Petrovačkoj cesti kod mesta Bravsko na teritoriji Republike Srpske upravo tim hrvatskim krilima kojima se diče! 

U naletu hrvatskih "zračnih vitezova", aviona kojima se Hrvati danas ponose i koje nazivaju "krila Oluje", poginuli su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34). 

 

Pedesetak osoba je ranjeno, od čega najviše dece, dok su među starijima mnogi ostali doživotni invalidi.

 

Ipak, ne treba da čudi to što su Hrvati danas ponosni na to što su bombe njihovih "krila" spržile nevinu decu, s obzirom na to da je hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da se hrvatskim pilotima protiv kojih je Srbija podnela optužnice za ratni zločin na Petrovačkoj cesti tokom hrvatske akcije Oluja "neće dogoditi ništa" i da će biti zaštićeni - na najvišem državnom nivou!

 

- Pilotima se neće dogoditi ništa niti danas, niti sutra, niti za dve godine. Mi se nećemo upuštati u izmišljene pravne procese koje pokušava da iscenira Srbija. Nećemo učestvovati u takvim procesima. Svi su oni dobili informacije koje su im potrebne i znaju da su sigurni. Isto se odnosi na sve takve slučajeve - rekao je Andrej Plenković. 

 

osle ovakve bezobzirne izjave nema se šta dodati, sem - HRVATI, STIDITE SE SVOJE DRŽAVE!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji