Print this page

KOMITE SPREMILE ORUŽJE, MOTKE I KUGLE ZA NEREDE Policiji priznali da su krenuli na Cetinje zbog ustoličenja Joanikija! FOTO

Crnogorska policija potvrdila je danas da su pripadnici policije u Nikšiću danas uhapsili jednu osbu zbog zaplenjenog oružja, a protiv druge podneli krivičnu prijavu.

Naime, u petak oko 11.20 sati Nikšićka policija je u mestu Bogoetići prilikom kontrole zaustavila automobil "mercedes" nikšićkoh registracija u kome su se nalazila četvorica muškaraca R.B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40).

"Prilikom kontrole kod R.B. je pronađeno pakovanje kokaina težine oko 10 grama, dok je kod Lj.Ž. pronađen pištolj marke „Bernardelli“ kalibra 7,65mm sa 13 komada municije.

Daljim pregledom vozila pripadnici policije su pronašli šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice.

O događaju je obavešten državni tužilac koji je naložio da se Lj.Ž. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Od gore navedenih lica prikupljena su obaveštenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.