Print this page

GOVORILI SU DA IH SAMO SMRT MOŽE RASTAVITI: Otac poginulog mladića spasao život suvozaču, Nikolinom najboljem drugu

Motociklista Nikola Milovanović (19) poginuo je, dok je suvozač Nikola Jovanović (21) teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Dobanovcima. Tragedija se dogodila u petak oko 17 sati u Ulici Lole Ribara kada je na njegov motor, na samo sto metara od kuće, naleteo "pežo" koji je dolazio iz sporedne ulice. Dragoljub Milovanović, otac mladića koji je nastradao, juče je za Kurir objasnio da je odmah došao kad su mu javili za nesreću.

- Moj Nikola je bio na izdisaju kad sam ga našao u travi. U istom trenutku saznao sam da je s njim bio i njegov prijatelj, s kojim je bio nerazdvojan. Našao sam ga na oko 150 metara od mog Nikole, u kanalu. Glava mu je bila u vodi. Podigao sam ga, bio je svestan. Zamolio me je da ga izvadim iz vode jer mu je bilo hladno - priča otac nastradalog mladića. Kako kažu prijatelji porodice, da nije bilo Dragoljuba, mladić bi se verovatno udavio jer mu je glava bila u vodi.

Nesrećni otac objašnjava da je tog dana vozio ćerku i da je za tužnu vest saznao u putu ka kući.

- Stigao sam što sam brže mogao. Nikola je uzeo moj motor bez pitanja, otišao po druga i da mu pokaže kako ide, verovatno je vozio brže. Kad sam stigao, pitao sam ko je vozač "pežoa", krenuo sam ka njemu u besu, nisam ga ni pipnuo, ali opet imam želju da mu se izvinim jer pretpostavljam da automobil nije imao dobru preglednost od ograde - priča potreseni otac, koji ima i mlađeg sina.

Njegov sin Nikola i Nikola Jovanović bili su nerazdvojni drugari. - Nedavno sam ga u šali pitao kad će se već jednom odvojiti. Sin mi je na to rekao: "Nas samo smrt može da razdvoji!" Tako se i desilo. Imao je moj Nikola planove za život, počeo je da radi u dobroj firmi. Počeo kuću da zida, planirao je kredit da podigne, pa da se sledeće godine možda i oženi, ali eto... U sekundi se ugasio život. Na motoru je od sedme godine, polagao je, voleo je da vozi, a ovo mu je prva i poslednja nesreća koju je imao. Živeo je brzo, tako je i otišao - kaže neutešni otac.

Kako saznajemo od Nenada, oca drugog mladića, koji je takođe nerazdvojni prijatelj s Dragoljubom, njegov sin je u teškom stanju. - Ima povredu karlice, pluća i glave. On je preleteo Nikolu i verujem da je povrede dobio prilikom pada u kanal. Sreća pa je Dragoljub stigao na vreme - objašnjava Nenad. Dragoljub Milovanović kaže da će na mestu gde mu je sin nastradao na stub da podigne motor kao opomenu svima koji se uključuju iz ulice iz koje je " pežo" išao. - Taj motor mi više ne treba, a ovako će možda spasti neki život - kaže Dragoljub.