"Ispratila sam dete na večni počinak na dan kad je njegov rođendan": Bolne reči majke preminulog Despota

"Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine"

Vest o smrti četvorogodišnjeg Despota Stankovića potvrdila je za Telegraf.rs majka dečaka Dejana.

- Istina je. Upravo sam ispratila svoje dete na večni počinak, na dan kada je trebalo da slavim njegov četvrti rođendan - navela je Dejana.

Tužna vest objavljena je noćas u Fejsbuk grupi Despot Stanković heroj.

- Pišem, brišem... Kako sročiti sve i napisati sve što si prošao sa svojom majkom koja te istinskom ljubavlju štitila i pazila, branila... Dejana, ti znaš da te mogu do kraja razumjeti.

Pripremi se na bol do kosti, rasparčano srce i dušu. Ali, veruj, tu će ti biti uvijek i zauvjek, daće ti on znak ponekad. Znam da ćeš iz ovoga izaći još jača i bolja - stoji na Fejsbuku u izrazima saučešća.

0Majku Dejanu upoznali smo još u decembru 2019. godine kada je objavila fotografiju iz bolničke sobe u Tiršovoj. Na njoj se vide Despot u svom krevetiću i majka Dejana kako leži pored njega, na improvizovanom ležaju.

- Da li ste nekad razmišljali o svakodnevnim sitnicama kao što je na primer krevet? Baš sad ležim na ovom mom, koji je nastao iz moje mašte pomoću štapa i kanapa. I razmišljam... lepo je imati krevet, mekan, udoban... ali kad ga nemaš, dobar je i ovaj, u svakom slučaju bolji nego stolica. Budite zahvalni za sitnice i nije sve tako crno. Evo, zidovi oko mene su šareni - napisala je tada.

Potresnu fotografiju čitaoci Telegrafa podelili su više od 8.000 puta.

- Dajana, Gospod nam pokloni najbolje, najlepše... naučimo mnogo, ostanemo bez dela sebe. Imamo, pa nemamo, ali Bogu hvala na svemu. Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine. Ostavio je u svima nama zraku lepote i značaja, pogotovo vama koji ste ga videli, doziveli, zagrlili...

Pusti suzama neka teku, majka je jedna. Budi hrabra. Imaj na umu da je Despot u Gospodnjem vrtu, vrtu ljubavi i svetlosti. On je tamo gde idu svi ovozemljski anđeli, deca nasa. Nisi jedina, plačemo mnogi za Despotom. Ostaće u srcu sećanje na njega. Iskreno saučešće celoj porodici - stoji u porukama podrške za roditelje preminulog dečaka.

Inače, Despot je prevremeno rođeno dete, koje je doživelo brojne nevolje još od časa rođenja. Najpre je reanimiran, potom mu je ugrađen VP šant zbog hidrocefalusa, a kasnije je utvrđeno da boluje od epilepsije. Zbog svega mozak je pretrpeo veliko oštećenje, zbog čega nije sedeo, nije pratio pogledom, nije se smejao, nije reagovao na okolinu.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji