Ministar živi kao najveći TAJKUN: Javnost šokirana fotografijama raskošne vile Nebojše Stefanovića (FOTO)

Životni stil kojim se ne živi od ministarske plate

Srpska javnost je ostala šokirana nakon što su se u medijima pojavile fotografije luksuzne vile u kojoj živi bivši ministar policije Nebojša Stefanović.

Taj šok je utoliko veći što Stefanović sve vreme, otkako ga dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, a posebno nakon teških optužbi koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović, glumi poštenjačinu s prijavljenom platom od 115.000 dinara. A ta plata, kako smo mogli da vidimo, nije dovoljna ni za slavinu u njegovog vili, a kamoli za nešto drugo.

Portal “Republika” objavio je desetak fotografija vile na Bežanijskoj kosi u kojoj živi ministar. Na njima se mogu videti preskupi nameštaj, raskošni kreveti, prozirne česme, bazen, pokretna biblioteka kroz koju se ulazi u tajni bunker odvojen skrivenom pregradom.

Sve pršti od luksuza u vili ministra odbrane Nebojše Stefanovića koja ima oko 1.000 kvadrata. Vrednost kuće, prema procenama upućenih u tržište nekretnina, nije ispod 3,2 miliona evra. S obzirom na to da ovaj ministar ima prijavljena primanja koja ima kao šef Ministarstva odbrane, prava je misterija kako je poštenim radom uspeo da se ovako bogato skući, piše Alo!

– To poštenim radom nije moglo da se zaradi”, komentar Svetozara Vujačića, advokata i specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova, na najbolji način opisuje šok u javnosti nakon što su se pojavile slike raskoši u kojoj živi ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Taj šok utoliko je veći što Stefanović sve vreme, otkako ga dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, a posebno nakon teških optužbi koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović, glumi poštenjačinu s prijavljenom platom od 115.000 dinara. A ta plata, kako smo mogli da vidimo, nije dovoljna ni za slavinu u njegovog vili, a kamoli za nešto drugo.

Kako za Alo! kaže Vujačić, Stefanović nema mnogo radnog staža, ali sve i da ima i da nije ni dinar nikada trošio od plate, ne bi mogao da priušti ni 10 posto od svega što ima.

– Niko normalan ne bi pravio tajni prolaz u kući, što dosta govori o njemu i njegovoj ličnosti. Ti prolazi se ne prave tek tako. To smo dosad videli samo kod Veljka Belivuka, tako da to sve govori. Ja sam se iznenadio, znao sam da ima vilu na Bežanijskoj kosi, ali da je to tako, nisam mogao ni da pretpostavim. To je već neukus. Mislim da bi poreklo svega toga moralo da se ispita, jer nemoguće je dokazati da je to stečeno poštenim radom – ogorčen je Vujačić.

A da su Vujačić, kao i celokupna javnost s pravom šokirani, pokazuje samo jedan od detalja koji su objavili mediji, pozivajući se na ono što su slikali i videli radnici koji su radili na uređenju Stefanovićeve vile. Naime, ministar je naručio specijalne stolice i samo za njih je dato oko 14.000 evra. Što je sitnica u odnosu na cene drugog nameštaja u vili.

Vilu koja ima više od 1.000 kvadrata Stefanović je dobio spajanjem dve kuće, koje je potom povezao. Prvu je, kako se saznaje, za 500.000 evra kupio od sada pokojnog biznismena Ace Pekara, koji je držao poznati lanac pekara, a samo u renoviranje uložio je 200.000 evra. Potom je njoj pripojio susednu kuću, pretvorivši sve u jednu celinu, za koju mediji tvrde da vredi više od tri miliona evra (u šta nije teško poverovati, s obzirom na to kakve smo fotografije videli).

Božidar Spasić, nekadašnji operativac DB, ocenjuje da nije prvi put da se pojavljuju ovakve fotografije po kojima se vidi da visoki policijski funkcioneri žive u uslovima koje običan svet ne može ni da zamisli.

– Poznato je da je bivši direktor policije zidao kuću od 800 kvadrata, što je i sam priznao, mada plate u policiji nisu velike. Dakle, jedino možemo objasniti da se do tog novca i života u, kako bih rekao, policijskom raju došlo na neki drugi način, mada u ovom momentu ne postoji nikakva istraga koja bi ustanovila koji je to način – ističe Spasić, i nastavlja:

– Vrlo je verovatno da je u ovom trenutku pojavljivanje fotografija kojima se pokazuje gde živi Nebojša Stefanović rezultat rata koji se vodi između njega i njegove bivše bliske saradnice i državne sekretarke Dijane Hrkalović. Siguran sam da tu ima neka veza. Ranije se govorilo o luksuzu u kojem živi državna sekretarka. Međutim, pitanje koje se postavlja jeste na koji način si ti to stekao. Moram reći da ima puno policijskih funkcionera koji žive u tako bogatim uslovima, a da normalni policajci, kako bih ja to rekao, jedva sastavljaju kraj s krajem. Mislim da je ta praksa nestala dolaskom ministra Aleksandra Vulina na čelo MUP-a.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji