“Još jedan anđeo odlete među anđele”: Smrt devojčice koju su svi voleli zavila Srbiju u crno

Devojčica Teodora Radojković (8), koja je imala maligni tumor na moždanom stablu i hidrocefaliju, preminula je.

Malena Teodora još jedno je dete u Srbiji koje je prethodnih dana izgubilo bitku sa stravičnom bolesti. Podsetimo, i dečak Damjan Pavlović (12), preminuo je posle teške borbe sa zloćudnim tumorom.

Inače, Teodori je, uz tumor, dijagnostikovana i hidrocefalija (stanje pri kojem abnormalno sakupljanje likvora u mozgu izaziva pojačanje unutrašnjeg pritiska u lobanji), Teodori je ugrađen VP (ventrikuloperitonealni) šant koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak.

Devojčici su bila potrebna sredstva za specijalističke i kontrolne preglede, suplemente, lekove, operaciju, ortopedska pomagala, putne troškove i smeštaj u bolnici, ali je, nažalost, bolest bila brža i jača.

Teodora je rođena 22. juna 2014. godine u Beogradu. Njeni roditelji su rodom sa Kosova i Metohije. Devojčica je živela sa svojim roditeljima i mlađim bratom u Staroj Pazovi.

Na društvenim mrežama je objavljena njena fotografija uz emotivne reči: “Još jedan anđeo odlete među anđele”.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji