Nastavnici su joj smestili: Direktorka škole pronašla prisluškivač u kancelariji, krenuo je haos i pretres širom Srbije!

Osumnjičeni su nastavili da ćaskaju i nakon što su postavili uređaj, zaboravljajući da u tom trenutku i njih snima.

Sanja Ralić, direktorka osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci, pronašla je uređaj za prisluškivanje u svojoj kancelariji. Iako prvo ni sama nije verovala šta vidi, na snimcima kamera za video-nadzor stvarno je zabeleženo da dve osobe ulaze u njenu kancelariju, u vreme kad ona nije bila tu, i postavljaju prisluškivač.

 

 

Isprva se činilo da će njihov identitet biti nemoguće otkriti, jer su lica vešto sakrili od kamere. Međutim, jedna greška skupo ih je koštala. Nakon što su postavili prisluškivač, njih dvoje nastavili su da ćaskaju i da se dive svom podvigu, zaboravljujući da uređaj u tom trenutku snima i njih.

Policija je tako, tragom glasova koji su snimljeni, došla do prvih osumnjičenih i kako nezvanično saznajemo, reč je o dvoje nastavnika. Ipak, budući da je istraga još u toku, ni u školi ni u policiji ne žele da otkrivaju detalje.

Direktorka Sanja Ralić uznemireno nam je potvrdila ceo slučaj, dodajući da ne može ništa da komentariše dok se istraga ne završi.

Cela škola je u panici od "velikog brata", http://www.vukaros.edu.rs

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) kažu da je nemio događaj digao uzbunu i u drugim školama, pa sada nastavnici u panici pretresaju kasete i ormane da provere da ioni nisu pod nadzorom "Velikog brata".

- Sindikat je šokiran ovim što se dogodilo. Nadamo se da će se slučaj što pre razrešiti i da ćemo sa sigurnošću moći da znamo da nismo prisluškivani i u drugim školama - kaže za Telegraf.rs Stevan Jurić iz USPRS.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovakvo spletkarenje posledica je loših odnosa lokalne samouprave i škole, i mešanja zaposlenih iz opštine u rad škole.

Zanimljivo je da ovo nije prva bizarnost koja se vezuje za škole u ovom okrugu. Pre samo dva meseca, učenik OŠ "Vuk Karadžić" u Baču izmislio je priču o otmici i digao ceo region na noge. On je slagao da postoji beli kombi i nepoznati muškarci koji učenike mame čokoladicama. Srećom, ubrzo je otkriveno da je priča samo plod njegove i suviše bujne mašte.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji