NEKADA DOSITEJ I JOVAN DUČIĆ DANAS CECA I KARLEUŠA: Novi udžbenici za osnovnu školu SKANDALOZNO i dalje uzimaju za primere FOLK TURBO tekstove!

Poslednjih godina sve èešæi je sluèaj da se na stranicama udžbenika za osnovnu školu ili na testovima za prijemne ispite naðe poneko pitanje ili primer vezan za savremene javne liènosti ne bi li se ðacima približilo gradivo, a to obièno naiðe na podeljene reakcije, naroèito onda kada je reè o predstavnicima folk muzike.

Isti sluèaj se desio kada je na društvenim mrežama objavljena fotografija iz udžbenika za peti razred osnovne škole u kom su se našli stihovi pesme Svetlane Cece Ražnatoviæ.

 

- Seæaš li se, lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo! - navodi se Cecin stih kao primer u jednom od zadataka.

Mišljenja su svakako podeljena. Dok jedni smatraju da stihovi popularne muzike ne bi trebalo da se naðu u školskim udžbenicima, drugi podržavaju ovaj vid približavanja gradiva ðacima osnovnoškolskog uzrasta.

 

Folk divi svakako laska ova èinjenica.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji