GARANTOVANA VIZA I POSAO? Prevare sa poslovima i boravkom u Kanadi

“Garantovana viza i posao u Kanadi? Garantovane radne dozvole! Visoko plaćeni poslovi u Kanadi sa minimalnim iskustvom ili bez iskustva! Besplatne avionske karte i smeštaj! Garantovano zaposlenje! SPECIJALNI programi! Zaradite 4000 dolara mesečno kao čistač u hotelu! (preuzeto sa sajta Kanadske ambasade)

Postoji veliki broj advokata, pravnika, vlasnika agencija koji obmanjuju ljude tvrdeći da mogu da "srede" odlazak u Kanadu za određeni iznos. Takođe mnogi pokušavaju da ponude poslove koji uopšte ne postoje ili su prepisani sa stranih sajtova za poslovne ponude.

Devedesetih godina sam imao prilike da vidim gomile agencija i advokata koji su varali ljude obećavajući im iseljenje u Kanadu. A znate li šta su radili: Ispunjavali iste molbe kao i svi a adresu za prijem pošte stavljali od svojih agencija. Ako Kanadska ambasada odobri nekome boravak, oni tu osobu pozovu i kažu "da su sredili" da ih Kanađani puste u zemlju. Nakon toga je počinjalo otimanje novca jadnim ljudima.

Ne budite žrtva prevare. Ukoliko je ponuda previše primamljiva, onda je lažna.

Šta bi trebalo da znate:

-Nije potrebno da unajmite treću osobu (opunomoćenika) koja će umesto Vas podneti molbu za vizu ili kanadsko državljanstvo

-Opunomoćenici nisu u kontaktu sa službenicima Kanadske vlade i ne mogu Vam garantovati dobijanje vize

-Isključivo ovlašćeni službenici Kanadskih ambasada i konzulata odlučuju o izdavanju viza

-Nemojte koristiti lažna dokumenta jer bi ovo moglo rezultirati odbijanjem Vaše molbe

-Čuvajte se internetskih prevara i lažnih web prezentacija.

-Besplatne formulare i uputstva za sve vrste viza možete pronaći na web prezentaciji Kanadske službe imigracije.

Takse za vize su iste u svim Kanadskim ambasadama širom sveta. Takse u lokalnoj valuti su zasnovane na zvaničnom kursu i odgovaraju sumi izraženoj u Kanadskim dolarima.

Službenici Kanadske ambasade Vam nikada neće tražiti da ostavite novčane depozite na privatne bankovne račune ili da izvršite transfer novca kroz određene privatne firme koje se bave transferom novca.

Ukoliko imate dodatna pitanja kontaktirajte Kanadsku službu imigracije ili odeljenje viza Kanadske ambasade

Za više informacija, kao i o tome ko legalno može da Vas predstavlja ukoliko se odlučite da unajmite ovlašćenog predstavnika, pogledajte web strane Kanadske službe imigracije, odeljak – Ovlašćeni predstavnici.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji