SIGURAN POSAO: Da li je ovo najmorbidniji sajam ikada? Krstače, sveće i torta u obliku mrtvačkog sanduka! (VIDEO)

Sajam je organizovan po ugledu na sajmove u Bolonji i brojnim gradovima u Nemačkoj.

Sanduci, pokrovi, sveće, krstače. Nisu scene iz horor filma, već sajam pogrebne opreme u Nišu.

Više od 20 izlagača, uglavnom sa juga Srbije, predstavili su sve što je potrebno za dostojanstven ispraćaj pokojnika. Tu su i važna sredstva za rad pogrebnika - specijalna vozila i mini hladnjače.

- Reč je o veoma ozbiljnoj industriji, ali je bilo veoma teško organizovati sajam jer se radi o ljudima koji su navikli da rade, ali ne i da promovišu svoje proizvode - naglasio je Bojković.

Sečenjem torte u obliku mrtvačkog sanduka na Niškom sajmištu otvoren je prvi Sajam pogrebne i prateće opreme.

Inače, najveće interesovanje posetilaca na otvaranju sajma bilo je za mrtvačke sanduke. Njihova cena je od 40 do 280 evra, koliko košta najskuplji model čiji je naziv "Amerikanac".

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji