NOVI DETALJI HORORA U KRALJEVU Kada su otvorili zamrzivač sa mrtvim bebama, primetili su da NEŠTO NEDOSTAJE! Neko je zgrnuo ozbiljan novac?

Ozloglašene zamrzivače u Kraljevu u kom su, kako je utvrđeno, tri godine "počivala" tela mrtvorođenih beba

Prizor je, prema pisnaju Telegrafa, snimio Radiša Pavlović, iz Komisije za nestale bebe. Pavlović je bio u društvu republičke inspektorke, koju u jednom trenutku poziva da priđe i da vidi izbliza, kako se čuje na snimku, pitajući je "možda je tebi to muka?".

Kako tvrdi Radiša Pavlović, na spisku majki beba iz frižidera nalazi se i žena koju je nemoguće pronaći. Ona ne postoji, ne vodi se u sistemu sa generalijama iz bolničkih knjiga, a njena beba je navedena kao živorođena. Policija još nije uspela da je pronađe, kako ističe Pavlović.

Kako se vidi i čuje na snimku, Radiša Pavlović pita medicinskog radnika koji je otvorio zamrzivač, "kako vi vodite ovde stanje u zamrzivačima, sad da dođe neko da vas pita za zatečeno stanje, čija su to deca?"

Muškarac posle pauze odgovara: "Mi to ne bacamo, to se čuva, one su tu do daljnjeg". Pavlović je pokušavao da otkrije šta je rađeno sa bebama iz ovih slučajeva u prethodnom periodu. Na pitanje da li imaju upisana imena roditelja na kesama, muškarac odgovara da ih imaju u protokolima.

Medicinski radnik "pretura" po telašcima uvijenim u crne kese, preko kojih su zalepljeni papiri. Pronalazi telo iz 2016. godine, koje je, izgleda, tu i najduže.

- Takođe, za još dve bebe ne postoje saglasnosti njihovih roditelja da ih bolnica sahrani. Ukupno, to su tri problematične bebe, uz onu sa deponije, čiji je slučaj još otvoren - navodi Pavlović za Telegraf.

- Direktor Opšte bolnice u Kraljevu Mrvić je tvrdio da imaju saglasnosti za sve bebe, ali ja tvrdim da nemaju. Uvid u dokumentaciju koji smo mi imali pokazuje da za sve bebe fale sprovodnice leša. Policija će da ispita i da li je bolnica predložila da li će ona da odradi sahranu i zbrinjavanje ili su to roditelji sami rekli da ih to ne interesuje, kao što je to tvrdio Mrvić.

Pavlović insistira da se saslušaju majke i ispitaju sve okolnosti.

- Sa republičkim inspektorom smo gledali pre sedam dana dokumentaciju. Policija će ispitati roditelje i proveriti da li su oni bili svesni svih okolnosti koje su se tada odigrale. Kada im je saopšteno da im je beba umrla, na koji način, ko im je saopštio... - navodi Pavlović.

Ni na jednoj bebi, tvrdi Pavlović, nije odrađena kompletna obdukcija.

- Nema toga u medicinskoj dokumentaciji. Ako nema dokumenta, moralo bi se da se zna šta je sa organima, koliko su razvijeni i teški. Ne postoji nijedan dokument o tome i da li su organi u njima. Ne postoji pun obdukcioni nalaz i šta je sa organima, pitanje koje upućujemo odgovornima u bolnici. Spaljivali su bebe u "kaubojskim spalionicama" za koje nikada nisu imali dozvolu. Na osnovu kog zakona su smeli da spaljuju bebe, kada je od roditelja tražena ta saglasnost? Da li su iz bolnice ubeđivali majke da im prepuste bebe, to takođe tražimo da policija utvrdi - pita se Pavlović.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji