Print this page

NA AERODROM I 4 SATA PRE LETA, A TO JE SAMO POČETAK: U narednih 5 godina LET AVIONOM izgledaće ovako

Život posle pandemije teško da će ponovo biti isti - to se pokazalo i na novim pravilima koje će uvesti avio kompanije, a evo kako će ubuduće izgledati letovi.

Samo ukrcavanje u budućnosti moglo bi da potraje i do četiri sata.

Kompanije će, pišu mediji, uvesti pravilo da putnici moraju da se pre leta pojave četiri sata ranije na aerodromu kako bi prošli sve neophodne zdravstvene provere, sve uz obavezno distanciranje od dva metra.

To će, navode dalje mediji, uticati i na cenu avionskih karata koje će poskupeti, a sveukupan doživljaj leta biće veoma nelagodan. Takva situacija mogla bi da potraje narednih pet godina.

- Biće manje raspoloživih aviona, manje raspoloživih mesta, cene će skočiti i sve u svemu, biće to veoma nelagodno iskustvo, izjavio je direktor i konsultant jedne avio kompanije.

Uz sve to, nosiće se zaštitna oprema i po svaku cenu se održavati fizička distanca.

Kompanija easyJet je početkom ove godine iznela plan da sva sedišta u sredini uvek budu prazna, i to će i sprovoditi u delo od trenutka kada se avio saobraćaj ponovo ustali.

Obavezna mera razdaljine od 2 metra između putnika mogla bi da znači da će skoro 80 odsto sedišta u avionu biti prazno. Zato, da bi se to isplatilo, prevoznici će morati da dignu cene.