AKO I USPEM DA ZASPIM, BUDIM SE PA VRIŠTIM! Potresna ispovest druga tinejdžera kojeg je usmrtio pijanac

Svake noći sanjam nesreću u kojoj je moj drug Srđan poginuo. Uglavnom ne mogu ni da zaspim, a i kada zaspim na kratko, budim se i vrištim. Slike mrtvog druga stalno su mi pred očima.

Ovako svoju potresnu ispovest počinje Marko Tekavčić (23) iz Pirota, koji je pre dva meseca ostao bez najboljeg druga Srđana Đošića (16) u teškoj saobraćajnoj nesreći u okolini sela Gnjilan kod Pirota. Tekavčić kaže da , dok je živ, neće zaboraviti scene užasa, a smrt je izbegao samo pukom srećom.

Kako je ispričao Tekavčić za beogradske medije, Đošić i još jedan njihov drug biciklima su se vraćali u Pirot iz obližnjeg sela kada ih je pokosio Milan Ćirić Papundek (39) i to ukradenim automobilom "fijat".

- Te večeri, 23. marta, Srđan i ja smo sa još jednim drugom bili u selu Kostur, kod njegove sestre. Bicikle smo ostavili u selu Blato, pa smo po povratku svratili po bicikle, popili sok u kafiću i krenuli ka Pirotu - počinje svoju priču mladić i potreseno dodaje:

"Auto koji nas je udario nisam ni video, jer nije imao upaljena svetla. Samo sam osetio kako padam. Posle su mi rekli da je "fijat" zaobišao našeg druga, udario u mene, pa potom ubio Srđana".

Kako kaže, on se od siline udarca onesvestio, a kada se probudio petnaestak minuta kasnije, shvatio je da se dogodilo nešto strašno.

- Drug me je drmusao i dozivao, ali ja nisam mogao da otvorim oči. Rekao je da ide da traži Srđana, jer smo obojica od udarca pali sa bicikala i odleteli. Međutim, kada su došli lekari i počeli da me prebacuju u kola Hitne pomoći, uspeo sam da vidim da Srđan leži i ne pomera se. Odmah sam shvatio da nije živ - kaže mladić drhtavim glasom.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji