U MIKINU ODBRANU STAJE 436 SVEDOKA? 'Svi znaju šta mu se stavlja na teret i hoće da svedoče!'

Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada ukupno osam devojaka optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje u njegovoj školi glume "Stvar srca", rekao je da se čak 436 svedoka ponudilo da svedoči u Mikinu korist.

-Nije tačno da će odbrana predložiti da se u istrazi sasluša 200 svedoka, već je taj broj mnogo veći. Do sada se ponudilo čak 436 svedoka, koji imaju saznanja o tome šta se Aleksiću stavlja na teret i koji hoće da svedoče- rekao je Jakovljević za Novosti.

Posle Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu želele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dve devojke, koje su naknadno prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje. Kako saznajemo, one su ispričale šta su doživljavale na Aleksićevim časovima.

Nakon njih biće saslušane i tri devojke, koje će imati status svedoka, a koje su se takođe naknadno prijavile policiji, nakon što je objavljeno da je nekadašnjeg učitelja zbog silovanja prijavila Radulovićeva. Tužilaštvo je procenilo da su i one doživljavale neprijatnosti na časovima, ali da to nije bilo te težine da bi bile oštećene.

Aleksića zasada tereti osam devojaka, od kojih je jedna maloletna. On je ranije u tužilaštvu negirao sve optužbe navodeći da nikoga nije napastvovao. Njegov branilac kaže da mu se krše osnovna prava, jer u pritvoru uopšte ne dobija spise iz istrage i ne može da sprema odbranu, pošto ne zna šta je ko od oštećenih rekao i za šta ga optužuje:

-Aleksić jedva čeka da iznese svoju odbranu, samo da mu zdravlje to dozvoli, jer je cele prošle nedelje imao visok nivo šećera. Sud odbrani nije dozvolio da Aleksiću u pritvor dostavimo zapisnike i dokaze koje smo dobili iz tužilaštva- kaže Jakovljević.

-Obrazloženje sudije za prethodni postupak je da ne zna kako da postupi, jer o tome ništa ne piše u Zakoniku o krivičnom postupku, a predmet se vodi kao tajan.

Najnovije vesti iz Srbije i sveta - pogledajte još

MILJANA PRESTALA DA PIJE LEKOVE: Svaku noć sanjam BEBE koje sam ubila, ne mogu više! IDEM U PAKAO

_____________________________

Sigurno vas može zanimati:

Najzanimljivije vesti dana 1 STANISLAV (19) I ILIJA (21) OSUĐENI SU NA STRELJANJE: Braću čeka SMRTNA KAZNA zbog onoga što su uradili učiteljici

Najzanimljivije vesti dana 2UBIJENA POPULARNA PEVAČICA, RAFALOM NASRED ULICE? Čitav Balkan je u suzama zbog ove tragedije (VIDEO)

Najzanimljivije vesti dana 3FANOVI SKUPILI 25.000€ ZA LUNU I MARKA! "Ja sam dala 2.500€, do porođaja će biti i više, da mogu da kupe šta im treba"