ČUDO BOŽIJE tokom biranja patrijarha: U Hramu Svetog Save uočen simbol Svetog duha (VIDEO)

Mitropolit Porfirije danas je izabran za novog, 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Srpska pravoslavna crkva je donela odluku da monah koji će apostolskim žrebom birati patrijarha bude arhimandrit Matej Ristanović iz manastira Sisojevac.

Međutim, prilikom izbora novog pratrijarha u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru doleteo je golub, što po hrišćanskom predanju, odnosno spisima koje postoje u Novom zavetu, ima simbolično značenje.

Naime, u Bibliji opisano je čudo koje se dogodilo prilikom krštenja Isusa Hrista na reci Jordan.

Kada se Isus Hristos pripremao da započne svoj rad na javnim službama na Zemlji, prorok Jovan Krstitelj ga je krstio na reci Jordanu i čudesni znaci Isusovog božanskog života: Sveti Duh se pojavio u obliku goluba, i glas Boga Oca je govorio sa neba.

Da podsetimo, na dan sahrane patrijarha Irineja takođe je doleteo golub, što je po hrišćanskoj simbolici Duh sveti. Slučajnost, ili ne, ostaje nam da nagađamo.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji