PRVA SAM STIGLA NA MESTO NESREĆE KAD JE POGINULA! Zatekla Dajanu sa ljubavnikom i SMRSKANI auto - evo šta je pronašla!

Glavni francuski istražitelj smrti princeze Dajane pronašao je "male tragove" na mestu tragične saobraćajne nesreće u Parizu, uključujući "sitne bisere" koji pripadaju kraljevskoj porodici. Načelnik brigade Martin Monteil, koja je prva stigla na lice mesta, prisetila se kako su na vozilu u kome su bili Dajana i njen ljubavnik Dodi Fajed pronašli polomljene delove automobila, tragove kočenja i tragove farbe. Poginuo je i vozač Anri Pol.

 

Monteil je rekla da je bila "opsednuta" pronalaženjem čak i najsitnijih dokaza, poput bisera, jer je sve to bilo "važno" kada je ispitivala ono što se dogodilo u tunelu Pont de l'Alma 31. avgusta 1997. godine, piše Dejli mejl.

 

Svedočenje policajca je prikazano u prvoj epizodi Istraživanje Dajane: Smrt u Parizu, dokumentarnog filma koji se prikazuje na Kanalu 4 povodom obeležavanja 25. godišnjice od ove tragedije. Serija od četiri dela istražuje dve policijske istrage o njenoj smrti, kao i teorije zavere koje tvrde da su njenu smrt inscenirali drugi članovi kraljevske kuće.

“Počeli smo da pronalazimo ove male tragove. Videli smo znakove kočenja. Komadi crvenog fara iz drugog automobila. Na jednoj strani automobila su bili tragovi farbe”, rekla je Monteil. "Bila sam opsednuta pronalaženjem stvari jer je to važno. Čak sam našla i nekoliko sićušnih bisera. Pripadali su princezi", rekla je.

 

Francuski detektivi su navodno ušli pravo u istragu, rekonstruišući rutu automobila i jureći sve moguće tragove. Takođe su bili primorani da manevrišu između “nepouzdanih svedoka i nepouzdanih sećanja“. Oficir Erik Gigu ispričao je kako je policija privela paparace i koristila njihove fotografije kako bi spojila trenutke pre i posle nesreće.

 

“Rekonstruisali smo rutu kojom su išli. Pokušao sam da otkrijem sve svedoke. Za nas je to trka sa vremenom koja je počela onog trenutka kada smo dobili slučaj jer je ljudsko pamćenje promenljivo i tokom vremena sećanja blede. Paparaci su u pritvoru. Sa njihovih fotografija mogli smo da vidimo poslednje minute pre nesreće. Mogli bismo da identifikujemo ljude oko vozila u nekoliko sekundi nakon toga”, rekao je on.

 

Istražitelji primećuju kako su takođe morali da blokiraju „bezbroj teorija zavere“ koje su se pojavile – kako u štampi tako i na internetu – skoro odmah nakon pada.

 

Podsećanja radi, i danas, više od 20 godina posle, pamte se reči milijardera Muhamed Al Fajeda kojima je optužio britanski establišment, konkretno britansku kraljevsku porodicu da stoje iza smrti njegovog sina koji se u to vreme zabavljao sa princezom Dajanom. 

 

"Princeza Dajana i moj sin su ubijeni. Ja sam otac koji zna sve, koji vidi stvari. Ja sam onaj koji je pogođen tragedijom. Zašto bi ih neko ubio? Zato jer nisu prihvatali da bi Dodi, moj sin, Egipćanin i musliman, mogao da bude očuh budućem kralju Velike Britanije", rekao je tada al Fajed.

 

Prema njegovim rečima bila je to ogromna zavera u koju su umešane bile dve obaveštajne službe.

 

"U toj zaveri su učestvovali MI6 i CIA radeći po naređenjima britanskog establišmenta. MI6 je uz pomoć CIA pratio Dodija i Dajanu. Prisluškivani su im telefoni, praćeni su preko satelita. Sve se znalo. Sve što je CIA saznala ona je informacije slala britanskoj službi.

 

Da su ostali živi njih dvoje bi se sigurno venčali. Čuli smo se sat vremena pre nesreće. Javio mi se i rekao su na večeri, kako uživaju i kako će u ponedeljak objaviti zvanično svoju veridbu. Idem sada kući otvoriću šampanjac i daću joj prsten koji sam kupio za nju", ispričao je al Fajed.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji