“Za vas nije dobro jutro”: Putinov bivši savetnik OTKRIO ko bi bio PRVA META Putinovog nuklearnog napada

Markov ozbiljno tvrdi i da je "apsolutno jasno da Rusija ne vodi rat protiv Ukrajine"i da "nema razloga da protiv nje koristi nuklearno oružje"

 

Bivši savetnik Vladimira Putina i lojalista Kremlja, Sergej Markov, u razgovoru za BBC Radio slušaocima je poručio da će Velika Britanija i njeni gradovi biti mete nuklearnog napada ukoliko do njega dođe. Tako je, naime, on interpretirao jučerašnji Putinov govor, u kojem je objavio delimičnu mobilizaciju i zapretio korišćenjem nuklearnog oružja kako bi odbranio rusku teritoriju.

 

Tako je Markov, tek što mu je radijski voditelj rekao “dobro jutro”, ovako replicirao: “Nije dobro jutro za sve”.

 

– U Rusiji je naređena delimična mobilizacija, i vama britanskim slušaocima bih poručio da je Putin kazao da će biti spreman upotrebiti nuklearno oružje, uključujući i napad na Veliku Britaniju. Vaši gradovi biće mete – nastavio je.

 

Poručio je kako su za rat u Ukrajini odgovorni američki predsednik Džo Bajden i britanska premijerka Liz Tras. Dodao je da su Ukrajinu “okupirale zapadne zemlje” koje “koriste ukrajinske vojnike kao robove”.

 

– Ovaj nuklearni rat mogao bi biti rezultat ludog ponašanja Džoa Bajdena, Borisa Džonsona i Liz Tras –  ocenio je.

 

Markov ozbiljno tvrdi i da je “apsolutno jasno da Rusija ne vodi rat protiv Ukrajine”i da “nema razloga da protiv nje koristi nuklearno oružje”.

 

– Ukrajinci su naša braća, ali su okupirani od strane Zapada – rekao je.

 

Markov smatra da je uspostavljanje mira još uvek moguće, ali dodaje: “Ljudi u Londonu moraju razumeti da ova pretnja dolazi od Liz Tras, koja je agresor.

 

Na komentar voditelja kako Rusija sprovodi invaziju, a ne “specijalnu vojnu operaciju” kako to naziva Moskva, Markov je kategorički rekao: “Ne, ne! To je oslobađanje Ukrajine”.

 

Dodao je da je to “isto kao kad su Ukrajinu oslobodili od nacističkog režima”, te da je sada “oslobađaju britanske i američke okupacije”.

 

Tu se nije zaustavio:

 

– Vi ste okupatori, vi namećete režime, vi podržavate nuklearni terorizam – poručio je još Markov.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji