KRVAVI SUKOB SRBA ISPRED BALKANSKOG KLUBA U BEČU: Vladimira udarili kolima i tukli štapom za golf dok se nije slomio!

U tuči je učestvovalo 15 mladića, a policiji je prezentovano nekoliko različitih verzija događaja

 

Neposredno posle tuče u bečkom okrugu Favoriten koja je izbila pre otprilike mesec dana, Vladimira S. je najpre udarilo vozilo marke "seat", a zatim je brutalno prebijen štapom za golf.

 

Tada još nepoznati napadač u Beču udarao je Srbina starog 24 godine sve dok palica nije pukla. Uprkos teškim povredama, Vladimir se u policiji vodi kao "počinilac".

 

U međuvremenu se delimično oporavio, ali daleko od toga da je dobro. Povrede glave su srećom zalečene, ali još ga boli noga, prenosi heute.at.

 

"Potkolenica mu i dalje stvara probleme. Prelom i rana od udarca automobila slabo zarastaju", izjavio je Florijan Helvart, ugledni bečki advokat, koji zastupa Vladimira.

 

"Da, narednih dana ću opet morati da legnem pod nož", potvrdio je Vladimir S, koji ne može da veruje šta ga je snašlo.

 

"U policiji me ne vode kao žrtvu, već kao okrivljenog", dodaje on.

 

Kako prenosi heute.at, devetog avgusta 2020, posle rođendanske proslave u "Club Village" u bečkoj četvrti Favoriten, ispred balkanskog lokala je izbila je svađa, razbijena je flaša i 15 mladića se potuklo.

 

Leo R. je tom prilikom teško povređen, zadobio je prelom ruke i nosa.

 

"Leo će iskrvariti", uzviknuo je neko.

 

Prema rečima advokata Nikolausa Rasta, Lea R, koji je obilno krvario, odneli su u "seat" Ljubomira S., a Miloš S. je otrčao do svog automobila marke BMW da donese pribor za pružanje hitne pomoći.

 

"Nepoznati muškarac je tada izvadio palicu za golf iz automobila", kaže advokat Rast.

 

Ljubomir S. je zatim upalio svoj "seat", udario Vladimira S, koji je sa teškim prelomom potkolenice ostao da leži na zemlji, previjajući se od bolova.

 

Iznenada je nepoznati muškarac štapom za golf koji je izvadio iz BMW-a  kao pomahnitao počeo da udara Vladimira. Udarao ga je toliko jako da se štap polomio, prenosi "Hojte".

 

Ubrzo potom gužva se raščistila, nepoznati muškarac, vozač i suvozač "seata" su pobegli, a nekoliko minuta kasnije stigla je policija i zatekla teško povređenog Vladimira S, koji je ispričao da su ga udarili kolima, a zatim prebili štapom za golf.

 

Policija je kasnije uhapsila četvoricu osumnjičenih.

 

Povređeni su smešteni u bolnicu, a onda su četvorica osumnjičenih uhapšena: povređeni Leo R, Ljubomir S., Mitar D. i Miloš S.

 

Dvojica osumnjičenih su brzo puštena, a Ljubomir S. i Leo S, vozač i suvozač "seata", završili su u pritvoru. Protiv njih je pokrenuta istraga za ubistvo.

 

Trojica osumnjičenih angažovala su ugledne advokate: Nikolausa Rasta, Filipa Volma i Kristijana Vernera.

 

Advokat Nikolaus Rast smatra da je napad "seatom" bila nezgoda.

 

"Vozač 'seata' je krenuo u panici, teško povređeni Leo R. se previjao od bolova na suvozačkom sedištu, obilno je krvario, pao na volan. Ljubomir S. nije gledao na put, već u povređenog, pa se tako desilo da udari 24-godišnjaka. To mu nije bila namera", rekao je advokat.

 

U međuvremenu je odbačena sumnja za pokušaj ubistva, ali istraga zbog namerno nanetih telesnih povreda je u toku.

 

U tuči je učestvovalo 15 mladića, a policiji je prezentovano nekoliko različitih verzija događaja.

 

Petorica, među njima i žrtva Vladimir S, vode se kao okrivljeni. Ostala četvorica su devetnaestogodišnji Austrijanac i trojica Srba, stara 18, 18 i 26 godina.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji