UŽASNA TRAGEDIJA BIVŠEG FUDBALERA CRVENE ZVEZDE KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Sestrić narkoman mu zaklao majku, uhapsili ga u IGRAONICI!

Pre skoro tri godine Srbiju je šokirao užasan zločin kada je sestrić nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Dragana Šarca brutalno ubio svoju babu

Srđan Milivojević  tada star 24 godine je  u Rumi nožem zaklao svoju babu Miru Šarac (64) u njenom stanu- Nesrećna Mira, koju je unuk izmasakrirao najverovatnije zbog para, bila je Draganova majka.

Pomahnitali Srđan je nakon zločina pet sati sedeo u Mirinom stanu, pored njenog leša, i čekao dedu Božidara da se vrati s posla, a onda je pobegao u internet igraonicu, gde je uhapšen!

Stravičan zločin se odigrao u prepodnevnim satima dok je Mira bila sama u stanu, a njen muž Božidar na poslu.

- Tog jutra sam oko devet sati otišao u lokal, koji držimo u centru Rume, a Mira je ostala sama u našem stanu u naselju Igralište - ispričao je tada očajni Božidar, i rekao da nije ni znao da je Srđan, sin njegove ćerke Biljane, kasnije došao kod njih u stan:

- Pozvao sam Miru oko podneva na mobilni telefon, da vidim šta radi. Nije mi se javljala. Pomislio sam da je u nekom poslu i da će me pozvati kasnije, pa sam je pozvao ponovo oko 13 sati. Iznenadio sam se kada mi se Srđan javio na njen telefon. Rekao mi je: "Baba je izašla do komšinice da joj nešto odnese". Pitao me je kad ja dolazim kući jer je hteo i mene da vidi. Odgovorio sam mu da dolazim oko pola četiri, četiri i on mi je rekao da će me čekati - ispričao je tada Božidar.

Božidar je ispričao da ga je potom pozvala ćerka Biljana, Srđanova majka, i pitala ga zašto joj se majka ne javlja na telefon.

- Ćerki sam rekao da je Srđan kod nas i da ću i ja uskoro krenuti kući. Ona je verovatno nešto posumnjala i rekla mi je da je pozovem čim stignem kući. Dok sam išao ka stanu, zvao me je Srđan. Pitao me je kad stižem. Rekao sam mu za pet minuta, a on mi je kazao da jedva čeka da me vidi i da se ispriča sa mnom - ispričao je tada Božidar.

Božidaru je bilo čudno što su vrata bila zaključana.

 - Pozvonio sam, a pošto mi niko nije otvorio vrata, izvadio sam svoj ključ i ušao. U dnevnoj sobi zatekao sam Srđana kako sedi. Pitao sam ga gde ti je baba, a on mi je rekao: "Pre sat vremena je otišla kod komšinice da joj nešto odnese." Tad sam na tepihu ugledao krv, a onda pored fotelje još krvi. U šoku sam ga pitao: "Govori, gde je Mira?!" a Srđan je ponovio isto. Krenuo sam za tragovima krvi, koji su vodili do kupatila - ispričao je tada Božidar.

Božidar je rekao da su vrata od kupatila bila zaključana i da je Srđan hladnokrvno tvrdio da ne zna gde je ključ.

- Uzeo sam stolicu i doneo do vrata kupatila. Popeo sam se i kroz svetlarnik pogledao u kupatilo. Imao sam šta da vidim... Mira je ležala na podu u lokvi krvi. Okrenuo sam se ka Srđanu, viknuo sam: "Ti si ovo uradio?!" On mi je nešto govorio, ali ništa ga nisam razumeo, kao da je skrenuo pameću. U naletu besa skočio sam na njega, ali on se otrgao i pobegao. Hteo sam da pojurim za njim, ali sam zastao i pozvao Hitnu pomoć i ćerku i zeta. Ponadao sam se da mogu da pomognu Miri. Kad je zet razvalio vrata, lekari su prišli Miri da je pregledaju, ali samo su se okrenuli ka meni i rekli da je odavno mrtva, da se već ohladila - ispričao je uplakani Božidar.

Srđan, koji je bio lečeni narkoman, iz babinog stana je otišao pravo u igraonicu, gde su ga policajci zatekli kako igra kompjutersku igricu. Čim je video policajce, mirno je i bez reči ustao i pošao s njima u stanicu.

Srđanov ujak Dragan Šarac je iste večeri obavešten da mu je sestrić zaklao majku Miru. 

Dragan je igrao na poziciji levog beka, najpre u lokalnom klubu Sloven iz Rume, a zatim je prešao u Obilić, gde je osvojio šampionsku titulu 1997/98. Karijeru je zatim nastavio u Austriji, a onda se 2003. vratio u Srbiju. Naredne dve sezone igrao je za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio prvenstvo i Kup Srbije i Crne Gore. Potom je ponovo igrao u Austriji, od 2005. do 2007, a onda se vratio u domovinu, gde je potpisao ugovor sa FK Vojvodinom. Od 2008. je igrao i za Spartak iz Subotice, zatim FK Novi Pazar, da bi karijeru završio u FK Voždovac.

 Za reprezentaciju je nastupao šest puta, od 1998. do 2004.

Posle toga se otisnuo u trenerske vode u kojima je promenio više klubova, kao pomočni trener.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji