Print this page

MOM SINU JE KRV LILA IZ UŠIJU, DEVOJKA GA JE UZALUD DOZIVALA! Pitala je vozača ko ih je udario ON SE PRAVIO LUD Umesto da čekam unuče, obilazim sinu grob!

Ubio je mog sina, pa se pravio lud. Rekao je da ne zna ko ih je udario kolima, kaže neutešna majka Nenada Vićovca, Tanja. Njen sin je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 28. januara ove godine oko 22.30 sati u mestu Kusadak kod Smederevske Palanke kada je u njegov automobil "ford" udarila "škoda " kojom je upravljao, pijan, Milan K. (39)

U vozilu Milana K. na zadnjem sedištu bilo je dvoje njegove maloletne dece koja su takođe bila povređena. Sumnja se da se jeziva saobraćajna nesreća dogodila kada je Milan K., obilazeći jedno vozilo, direktno udario u "ford" koji je dolazio iz suprotnog smera. Udarac je bio toliko jak da je nesrećni Nenad poginuo na licu mesta, dok je njegova verenica, sa kojom je trebalo da se oženi u maju, srećom prošla bez povreda. 

Tanja Vićovac iz Mladenovca, majka nastradalog mladića, u ispovesti za Informer, objasnila je detalje jezive nesreće koje joj je verenica njenog pokojnog sina ispričala. 

- Nenad je moj sin jedinac, bio je sav moj svet. Te kobne noći vozio je verenicu kući u mestu Kusadak. Kako mi je ona objasnila automobil koji je naleteo na njih, kao da je pao s neba. Odjednom su se pojavila svetla farova - počinje svoju bolnu ispovest Tanja. Kako prepričava Nenadova verenica je od siline udarca pala u nesvest:

- Kada je došla sebi mislila je da sanja. Okrenula se prema mom Nenadu, da mu kaže to, ali ga je ugledala krvavog. Lice mu je bilo krvavo, krv mu je ilila i iz ušiju, uzalud ga je dozivala on ništa nije moga da kaže ... - priča i jeca od bola nesrećna žena.

Nenadova verenica je izašla iz vozila i obratila se ubici svog momka, ne sluteći da je on skrivio nesreću.

- Videla je čoveka na ulici, pitala ga da li zna šta se desilo. Bio je to Milan K., koji ih je udario. On je njoj rekao da ne zna šta se desilo i da je u prolazu. Pitala ga je i da li je video vozača automobila koji ih je udario. On je odgovorio da ne zna ko je vozio automobil i čija su deca u njemu. Sve vreme se pravio lud. Čak se i svoje dece u tom trenutku odrekao - priča uplakana žena. 

Vozači drugih automobila su stali da pomognu, a Milan je u tom momentu napustio mesto zločina:

- Privatnim vozilima su prevezena deca iz njegovih kola, jednim od njih je i Milan K. napustio mesto nezgode i otišao u bolnicu sa detetom. Jedno od njegovo dvoje mališana bilo je teško povređeno. Policija ga je, kako sam čula u bolnici uhapsila,  a alkotestom je bilo utvrđeno da ja tada imao oko 0.90 promila krvi u alkoholu! - priča Tanja.

Kako kaže ona je takođe ubrzo stigla na mesto nezgode i kako je navela zatekla je jezivu scenu na putu.  

-  Nenadu su pokušavali da pomognu drugi vozači. Automobil mog deteta je bio potpuno uništen. Moj Nenad je još davao znake života, pokušao je da ga reanimira jedan od vozača koji je stao da pomogne. Rekao mi je da je zdravstveni radnik. Izvukli su mu jezik, a onda je krenula krv iz usta. Rekli su mi da ima puls ali da je izuzetno slab. Dete mi je umiralo pred očima, a ja ništa nisma mogla da uradim - jada se nesrećna žena. 

Kako je objasnila u nekom trenutku je stigla i Hitna pomoć. Nenad je prevezen u bolnicu, ali ni lekari nisu mogli da mu pomognu. 

- Iz sale je izašao mlađi doktor. Sa suzama u očima mi je rekao da nisu mogli da mu pomognu - kaže Tanja. 

Ona dodaje je njen život u tom trenutku stao. 

- Ceo moj svet je srušen. Umesto da čekam unuče i da se radujem sreći svog deteta, ja mu obilazim grob. Odem i kući mi se ne dolazi. Kome da se vratim, kad mi je srce na groblju pod zemljom - pita se plačući naša sagovornica.

Kako nam je objasnila da njena tuga bude još veća nakon tri meseca provedenih u pritvoru Milan K. je pušten kući i nastavio je da vozi. 

- Videla sam ga na ulici za volanom. Čujem da je nastavio da vozi kamion za neku firmu u Mladenovcu. Kada smo se sreli, bila sam u šoku, a on je imao osmeh na licu. Stalno sipa benzin na pumpi mog brata. Veruje da je po zakonu to što je kući, ali da li iko može da nasluti kako je meni i mojoj duši. S druge strane, on je profesionalni vozač, možda može da pobegne, a može i da dok se ceo postupak okonča ubije još nekoga. Koliko to ljudi neko treba da ubije pa da mu se oduzme dozvola - pita se Tanja, majka mladića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći ni kriv ni dužan.

Tanja nam je poslala fotografiju Nenadove sobe, u kojoj je njegov orman izlepljen njegovim fotografijama na kojima je i njegova verenica 

- Sina sam sarahranila u trenutku kada je tek počeo da živi. Za to je odgovoran pijani i bahati vozač koji je mogao i svoju decu da pobije i koji neometano i dan danas vozi. Da li je to u redu?