Ljubomora povukla oroz: Boban Mitić ubio ženu, dvoje dece i taštu, ali kako je imao srca da puca u ćerku i sina?!

Kobne večeri oko 20.45 časova monstrum je u kući tasta Blagoja Ristića u Krševici sa devet metaka ubio ćerku Anđelu (2), sina Lazara (4) suprugu Suzanu (25) i taštu Sunčicu Ristić.

Porodica Blagoja Ristića na zadušnice je posetila na groblju u Krševici kod Bujanovca grobove najmilijih, koje je 16. marta 2008. godine hicima iz pištolja pobio zet Boban Mitić (35) iz Rataja.

Kobne večeri oko 20.45 časova monstrum je u kući tasta Blagoja Ristića u Krševici sa devet metaka ubio ćerku Anđelu (2), sina Lazara (4) suprugu Suzanu (25) i taštu Sunčicu Ristić. Monstrum je pucao u desno oko i teško povredio Suzaninu ćerku iz prvog braka Kristinu (6), koja je ostala doživotni invalid. Suludi pastir promašio je tasta i pobegao. Krio se šest meseci,a policija ga je uhapsila u pomoćnoj zgradi u dvorištu kuće njegovih roditelja Mire i Stojana Mitića.

Zbog teškog ubistva u stanju uračunljiovosti i sa predumišljajem, Krivično veće Okružnog suda u Vranju, kojim je predsedavao sudija Goran Despotović, osudilo je Bobana Mitića na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. Na suđenju je utvrđeno da je okrutni čobanin iz Rataja planirao najmonstruozniji zločin na jugu Srbije za koji se pripremao. Od Rataja do mahale Nikolinci u Krševici četvorostruki ubica došao je biciklom, koji je ostavio kilometer od tastove kuće. U tastovu kuću ušao je sa repetiranim pištoljem.

Nezapamćenom zločinu prethodili su poremećeni bračni odnosi između supružnika. Zbog pijanstva, bolesne ljubomore, fizičkog i psihičkog maltretiranja, Suzana je u dva navrate sa decom bežala u vranjsko prihvatilište. Kada se vratila u roditeljsku kuću, platila je glavom sa decom i majkom. Boban je svesno otišao u Krševicu da ubije. Na suđenju se branio da ga je Suzana varala sa drugim muškarcima, da je zanemativala decu i bežala od kuće.

Deci je kupio skatkiše i otišao da ih vidi. Navodno je želeo da se sa suprugom dogovori da se sa decom vrate u Rataje. Suzana je uoči zločina pokrenula brakorazvodnu parnicu. Prvo ročlište trebalo je da se održi 17.marta 2008. godine. Boban Mitić na suđenju nije uspeo da objasni zašto je došao sa napunjenim i repetiranim pištoljem.

 - Kada sam ušao u kuhinju, Suzani sam rekao da sam došao po decu. Rekla je da decu mogu da dobijem samo preko nje mrtve. Gađala me tepsijom. Nešto je puklo u meni. Kao kroz maglu video sam kako padaju Suzana, Anđela, Sunčica i Lazar, rekao je u sudnici Boban Mitić.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji