ZLA KOB PORODICE PEŠIĆ Deda stradalih blizanaca nem od bola: "Sad mi je i drugi sin otišao, unuke će snaja sahraniti"

"Ostao sam sam, kao panj. Sve je završeno, nemam više ništa", kroz jecaj govori Dragutin Pešić, otac nastradalog Aleksandra Pešića, dozivajući svoje najmilije nakon što mu je javljeno da je bitku za život, uprkos nadljudskim naporima lekara beogradskog Urgentnog centra, izgubio i drugi unuk Vuk.

Dragutin Pešić ostao je bez sina Aleksandra, supruge Stanice i unuka Nauma i Vuka, a pre samo nekoliko godina preminuo mu je i drugi sin. Danas, starac u osamdesetim godinama, sprema sahrane svojih najmilijih.

Nesrećni Pešić, dok čeka jednu rođaku da mu pomogne da pronađe slike za čitulju, kaže da je jednog sina već sahranio pre nekoliko godina. Kaže da će mu rodbina i komšije pomoći oko sahrane drugog sina i supruge. Dok traži stvari dodaje da za suprugu nema prikladnu odeću za sahranu.

Jedan od komšija u naselju Pivara rekao je za "Novosti" da je kobnog dana, ujutro oko pola osam, video Aleksandra, njegovi decu i Aleksandrovu majku kako se spremaju na put.

Automobil kojim je upravljao Pešić od siline udarca je sleteo s puta

- Dečaci su bili veseli, razdragani. Nisam verovao kada sam čuo da se baš njima desila nesreća. Ovakva tragedija se ne pamti - priča jedan od komšija u naselju Pivara.

I u selu Oplanić, tridesetak kilometara od Kragujevca, jecaji i plač majke blizanaca Slavice, medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja u Toponici kod Knića. Ovim šumadijskim selom prolamaju se jauci i njene majke Zorice Aksentijević, bake tragično preminulih dečaka.

- Deco moja, kome ću kuću da otvaram, kome da se radujem - nariče baka Zorica.

Skrhana bolom, majka dečaka Slavica ne može ni reč da prozbori

Mnogobrojni žitelji Oplanića, Toponice i drugih knićanskih sela od juče naizmenično dolaze da izjave saučešće, da se nađu u muci i prevelikoj tuzi.

- Nema reči utehe koje bi mogle makar malo da ublaže tugu i ovu veliku nesreću. Niko i ne pamti da se u čitavoj Šumadiji desila takva nesreća - pričaju u ovom selu.

Slavica i njen bivši suprug Aleksandar dugo su, pričaju u ovom selu, pokušavali da imaju potomstvo. Onda su dobili blizance, svi su bili srećni i radosni. Ipak, pre nekoliko godina su se razveli.

Deca su pripala Slavici i ona je, zajedno sa svojom majkom Zoricom, brinula o dečacima. Živeli su u selu, dok je Aleksandar ostao u Kragujevcu, kod roditelja.

- Bili su dobri dečaci, dobri đaci, poslušni, odgovorni - priča njihova učiteljica iz Osnovne škole u Toponici koju su pohađali. I ona je došla da izjavi saučešće, da se nađe i pomogne porodici nastradalih.

Predsednik Opštine Knić Miroslav Nikolić, uz izraze dubokog saučešća porodicama, kazao je da je spreman da ponudi svu pomoć, posebno oko sahrane tragično nastradalih dečaka koji su ove školske godine trebalo da krenu u drugi razred osnovne škole.

Aleksandar, njegova majka i dvojica sinova nastradali su u stravičnoj nesreći koja se prekjuče dogodila na auto-putu Beograd - Niš, kod Požarevca, kada je na njihov "sitroen" naleteo svojim vozilom "folksvagen šaran" finski državljanin Adem Smail (45), inače Albanac poreklom sa Kosova.

Na mestu tragedije u trenu su poginuli Aleksandar, Stanica i Naum, dok je Vuk izdahnuo juče. Svi su krenuli na odmor, na Srebrno jezero, kako bi deo raspusta proveli zajedno.

Deda Dragutin kazao je da će čim sahrani najbliže angažovati advokata i podneti tužbu protiv osobe koja je izazvala udes u kojem su stradali njegovi najmiliji.

- To je moja obaveza, kao dede, oca, supruga. Pobio mi je sve najmilije, uništio sve. Ne postoji ništa na ovom svetu što bi moglo da se poredi sa njima. Bar da onoga što mi je to učinio pogledam u oči i pitam ga zna li šta je uradio - u dahu je rekao Dragutin Pešić.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji