UŽASNI DETALJI UBISTVA KOD NIŠA: Posle pijanke pretukao druga, zavio ga u tepih i živog zapalio

Dejan Najdanovski iz Niša koji je optužen da je u noći između 4. i 5. januara 2016. godine u Knez selu na svirep i podmukao način usmrtio Nišliju Nebojšu Ignjatovića negirao je danas pred sudom da je počinio zločin, priznavši samo da se sa njim potukao posle pijanke.

Na glavnom pretresu izjavio je da ga je udario nekoliko puta pesnicom u lice, da ga je gađao sa tri flaše sa rastojanja od 20 centimetara ali da je Ignjatović, navodno, bio živ kada je on napustio kuću.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, pak, njemu se stavlja na teret da je - osim udaraca rukama i flašom - davio rukama Ignjatovića, tako što mu je prethodno nogu stavio na grudi dok je oštećeni ležao na zemlji, nanevši mu prelome i povrede opasne po život.

Na kraju je na grudi pretučenog prijatelja stavio okrenuti sto i stolicu da ne bi mogao da se pomera, a žar iz peći ispod njegovog tela koje je zbog toga bilo delimično izgorelo.

Najdanovski je pred sudom ispričao da je boravio u kući Ignjatovića u ovom selu oko dva i po meseca i da su se opijali skoro svaki dan.Tvrdio je da ga je Ignjatović više puta posle rasprava noću isterivao iz kuće a jednom ga je pijanog umotao u tepihe i izneo tako iz kuće i ostavio na ulici pa su prolaznici mislili da je mrtav. Ipak, nastavljao je da se sa njim drži nadajući se nekom novcu od bakra koji je trebalo da prodaju.

- Te večeri smo se posle pijanke opet posvađali i opet me je isterao iz kuće ali sam ja odbio da izađem. Rekao je da ide po sekiru a vratio se iz podruma sa čekićem u rukama. Počeo je da me poliva razređivačem. Ustao sam i udario ga pesnicom u lice a posle ga gađao sa dve, tri flaše. Krenuo sam da sakupljam svoje stvari kako bih otišao. U sobi su bile sveće jer mu je bila isključena struja. Sto i stolice su pali sami kada ih je on oborio - pravdao se Najdanovski pred sudom.

On je tvrdio da je Ignjatović polomio palac i više rebara 31. decembra kada se okliznuo i pao u Niškoj Banji, a da je vilicu slomio prilikom pada sa bicikle.

Brat ubijenog čoveka Slobodan Ignjatović, međutim, posvedočio je da je brata video sam ga posle Nove godine poslednji put i da nije imao nikakve povrede te da i kasnije, kada su se čuli telefonom, nije stekao utisak da je povređen.

- Bio je u radnoj formi, uporkos teškim uslovima života. Pošto se nije pojavio kod mene na ručku na Badnji dan i na Božić i nije odgovarao na pozive došao sam sledeći dan u njegovu kuću. Kada sam otvorio vrata video sam nered u sobi, a onda i ostatke gležnjeva i stopala ispod stola pa sam odmah pozvao policiju - rekao je Slobodan pred sudom.

Svedok Dragiša Vidanović, kazao je pred sudom da mu se Najdanovski poverio šta je uradio posle fatalne tuče, ali da mu on nije verovao.

- Rekao je da su se posvađali, ne znam zbog čega da ga je udario nekoliko puta, zavio u tepih, stavio sto i stolice na njega, a žar ispod nogu da bi ga zapalio ali da telo nije izgorelo - rekao je Vidanović

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji