Print this page

"MOŽDA JE TO BIO GLAVNI OKIDAČ": Ispovest muža predsednice suda u Majdenapeku koja je pronađena mrtva!

Predsednica Osnovnog suda u Majdanpeku, Gordana Milentijević (54), pronađena juče je mrtva u stanu koleginice D.N. u zgradi Samačkog hotela u ulici Hajduk Veljka u gornjem delu Majdanpeka. Kako su beogradski mediji ranije preneli, ona je sa kolegnicom provela noć kod nje u stanu, a prema nepotvrđenim informacijama sa njima u društvu je bio još jedan nekadašnji radnik tog suda.

Okolnosti smrti još nisu poznate, a muž preminule predsednice suda, Robert, navodi da je Gordana otišla kod koleginice kao i uobičajeno i da su se one družile.

"Šta se tačno dogodilo ne znam. Poslednjih dana mi se žalila na zdravstvene probleme, jer je inače kuburila sa visokim krvnim pritiskom. Koristila je terapiju, međutim veliki pritisak na poslu u sudstvu je sve stresno možda je bio glavni okidač ovome što nas je zadesilo", kaže on i dodaje:

"Nije imala odmor, ljutio sam se zbog toga i proteklog vikenda je radila, donosila predmete koje nije stizala da završi, radila je kući".

Robert ističe da je Gordana bila predana poslu i da je, kako kaže, imala jako dobre rezultate. Ističe da je ona na funkciji predsednice tog suda već jako dugo.

"Kolege iz Višeg suda su je uvek zvale za konsultacije, a po rezultatima u radu je bila među najboljim sudijama u Okrugu,bez ikakve mrlje u karijeri. Na mestu predsednika Osnovnog suda ovde u Majdanpeku je jako dugo", kaže on.

Po nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Negotinu nadležni sudske medicine iz Niša obaviće obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Inače, Gordana Milentijević se nije pojavila na poslu i na zakazana suđenja uz obrazloženje strankama od strane zaposlenih u ovoj ustanovi, da je odsutna zbog bolesti.

Prema nezvaničnim informacijama, Gordana Milentijević je tog jutra javila svojoj sekretarici da nije u mogućnosti da dođe na posao jer se loše oseća.

Meštani Majdanpeka su u šoku i neverici nakon saznanja za ovu tragediju.

"Nije mi bilo ništa čudno u ponašanju što bi ukazivalo da sluti na tragediju. Uredno mi se javila kao i ja njoj tako da sam zatečen vešću i vrlo potresen", kaže jedan od poznanika porodice i Robertov bivši kolega Milentijević Jaredić.

Gordana Milentijević, predsednica Osnovnog suda u Majdanpeku biće sahranjena u svom rodnom Kragujevcu.