PUTINOVO ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE SRBIMA: Čeka vas pogrom, u toku poslednja faza "velike Albanije"!

PANDORINA KUTIJA Analitičari u Rusiji predviđaju da će na kosovskim izborima pobediti nacionalistički pokret Samoopredeljenje, a Haradinaj dobiti važnu poziciju u vladi, i upozoravaju da je moguć pogrom Srba

Pakleni plan stvaranja „velike Albanije“ već u junu bi mogao da uđe u završnu fazu jer će, kako predviđaju ugledni ruski mediji i analitičari, na kosovskim izborima pobediti ekstremni pokret Samoopredeljenje, a zločinac Ramuš Haradinaj dobiti jednu od najvažnijih pozicija u novoj vladi.

Pozivajući se na predizborna istraživanja, ruski portal Izvestija upozorava da će nakon vanrednih izbora 11. juna na vlast u Prištini doći oni koji se otvoreno zalažu za referendum o ujedinjenju sa Albanijom i stvaranju jedne zemlje za sve Albance.

Ovaj ruski medij navodi i da su pretnje projektom „velike Albanije“ i mogućim pogromom Srba. Navode da su albanske težnje  bile jedna od glavnih tema razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa njegovim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, kada su se sreli u ponedeljak u Pekingu.

- Ako su predizborne prognoze tačne, naša stranka će pobediti na izborima i odlučivaće o tome ko će biti novi premijer. Naš glavni kandidat je bivši predsednik pokreta Aljbin Kurti - poručili su iz pres službe Samoopredeljenja.

Portal prenosi procenu stručnjaka koji kažu da će nakon izbora vlast u Prištini formirati radikalni nacionalisti koje za velikoalbanske planove imaju podršku Zapada, a cilj im je slabljenje pozicije zemalja u regionu koje žele da vode nezavisnu spoljnu politiku. Pre svega se misli na Srbiju, koja odbija da uđe u NATO i tesno sarađuje s Rusijom.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić vidi opasnost i od drugih učesnika na kosovskim izborima.

- Ko god da pobedi, radiće na stvaranju „velike Albanije“. To je politika svih Albanaca u regionu - upozorio je Dačić

Pobeda Samoopredeljenja sigurno bi bila ozbiljan alarm i za Srbiju i za Evropu, smatra direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš. Kako napominje, glavni program ovog pokreta je ujedinjenje svih Albanaca:

- Ali u eventualnom takvom ishodu izbora na Kosovu, EU i SAD treba da znaju kako da reše problem koji su sami napravili na Kosovu, bezuslovno podržavajući nezavisnost Kosova.

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je ponovno pisanje istorije, i to, kako je naveo, na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti“.

- Još se smatra da se može učiniti više, da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu između dva svetska rata - izjavio je Tači.

Američke diplomate u Prištini upozorile su političke stranke da osobe koje su predmet optužnica i kazni ne bi trebalo da budu uključene na izborne liste, piše Koha ditore. Portparol američke ambasade u Prištini Majkl Šon izjavio je da se ambasada nada da se na listama neće naći svi koji su „obojeni“ korupcijom.

- Kao što je američki ambasador u Prištini Greg Delavi rekao, veoma je važno da sve političke partije vide koga će uključiti na listu svojih kandidata - rekao je Šon.

OVAKO GOVORI HARADINAJ

- Uzećemo Srbiji teritoriju  sve do Niša ako Srbija iz  Ustava ne izbriše Kosovo

- Albanci se nikada neće potČiniti Srbiji

A OVAKO KURTI

- Srbi i Albanci ne mogu imati normalne odnose

- Kosovu treba dati pravo da se priključi Albaniji

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji