KAKO JE DŽEJMS BOND UNIŠTIO ALBANCE: Ser Šon Koneri objasnio zašto Kosovo nikad neće biti nezavisno

Za mnoge najbolji agent 007 iz serijala filmova o Džejms Bondu, Šon Koneri ne propušta priliku da istakne da je Kosovo deo Srbije i da nikako ne zaslužuje nezavisnost.

Slavni glumac je očigledno veoma dobro upućen u svetsku politiku, pa je tako, tokom jedne od glavnih akcija albanskih separatista (proglašenja "nezavisnosti"), insistirao na tome da južna srpska pokrajina nikako ne zaslužuje da se otcepi.

"Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno", rekao je on na konferenciji za novinare.

I godinama posle proglašenja samozvane države Kosovo, Šon Koneri ne propušta priliku da istakne kako je Srbiji učinjena velika nepravda, to najčešće ponavlja kada apeluje na svoje Škotlanđane da zahtevaju otcepljenje od Velike Britanije. On čak više ne živi u Škotskoj u koju se, kako kaže, neće vraćati dok ne bude nezavisna država.

Jednom prilikom glumac je rekao da Kosovo doživlljava intezivno kao svoju rodnu Škotsku, i da ne vidi zbog čega Kosovo ima mogućnost da se otcepi a mnoge druge pokrajine u svetu ne mogu.

„Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije!?. Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno“.

Zbog ove tvrdnje glumac je redovno dobijao pretnje smrću, ali nije odustao od tvrdnji.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji