NJIH ALBANCI NE VOLE: Ove face iz Holivuda podržale su srpsku borbu za KOSOVO!

Tom Henks poslednji u nizu svetskih glumaca koji su stali na srpsku stranu oko kosovskog pitanja. Džoni Dep, Robert de Niro, Majkl Daglas pa čak i članovi gupe “Depeche Mode” uz Srbiju.

IZJAVA holivudskog glumca i dvostrukog oskarovca Toma Henksa (56) koju je, navodno, dao u intervjuu za kablovsku stanicu E! da je “Kosovo oduvek bilo srpsko i da će ponovo biti jednog dana”, izazvala je lavinu komentara na Balkanu.

Profil američke megazvezde na “Fejsbuku” u ponedeljak je bio zatrpan komentarima. Jedni ga podržavaju, drugi “pljuju”. Henks je poznat u Holivudu po svom interesovanju za istorijske teme, učestvovao je zajedno sa Spilbergom u dokumentarno-istorijskom filmu o Drugom svetskom ratu, a važi za jednog od ne samo najboljih već i najobrazovanijih glumaca.

Srbe je uporedio sa Jevrejima, koji uprkos svemu nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će se vratiti u svoju zemlju, pa su se ceo milenijum pozdravljali sa “dogodine u Jerusalimu”. Glumac je prešao u pravoslavce kada se 1988. oženio Ritom Vilson, čiji je otac bio Bugarin, a majka Grkinja. Do 10. godine je bio katolik, ali Henks pravoslavlje smatra duhovnim nasleđem. Henks je samo poslednji u nizu slavnih koji su podržali Srbe kada je reč o Kosovu.

Tako je, na primer, najpopularniji Džejms Bond svih vremena, ser Šon Koneri, situaciju oko južne srpske pokrajine uporedio je sa njegovom rodnom Škotskom. – Tokom istorije, Škotska je imala daleko više osnova da dobije nezavisnost, ali joj nije bilo dozvoljeno da se otcepi. Koja je razlika između moje domovine i Kosova, pa se pravi takav presedan – pita se proslavljeni glumac.

Glas protiv rasparčavanja Srbije pre nekoliko godina digli su i Majkl Daglas, Robert de Niro i Džoni Dep. Njihov glas čuje se mnogo dalje i bolje, i više se ceni nego glas većine političara. Kada običan Amerikanac vidi da neki od najboljih i najpopularnijih holivudskih glumaca podržavaju srpsku stvar, počinje drugačije da gleda na problem. Ričard Gir, veoma aktivan u kampanji za nezavisnost Tibeta, isprva nije bio naklonjen Srbima, ali je posle razgovora sa Šeron Stoun (koja preko uticajnih ljudi u SAD pokušava da spreči nezavisnost Kosova), promenio mišljenje. Naime, postao je veoma sumnjičav zbog ogromnog pritiska i tvrdoglavog insistiranja da se Kosovo odvoji od Srbije.

Džordž Kluni izjavio je da je srpski lobi u Americi veoma slab, te da sve što se može čuti ili pročitati potiče od albanskog lobija. Holivudska legenda Robert de Niro zna više o Srbiji od većine Amerikanaca.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji