SLATKI DEČAK SA KOSOVA: Došao u Škotsku kao izbeglica sa 10 godina i postao GLAZGOVSKI kralj ko-kaina na-rko bos!

Arben Dumani u Britaniju je stigao kao desetogodišnji dečak, sa porodicom koja je izbegla sa ratom zahvaćenog Kosova, i odmah postao heroj u britanskim medijima. Kao slatki dečak intervjuisan je o "novom životu" koji namerava da započne u Glazgovu i brojnim mogućnostima koje mu se nude. Sada, u 23 godini, uhapšen je kao šef albanskog kriminalnog klana koji je planirao da Britaniju preplavi kokainom i osuđen na 12 godna zatvora.

Od ponuđenih mogućnosti, Dumani je odabrao onu koja mu se učinila najunosnijom, a novoj domovini se odužio planom da u njoj plasira kokain vredan 1,2 miliona funti. Tužilac tvrdi da je Dumani sa svojom bandom organizovao trgovinu kokainom "praktično u industrijskim razmerama".

Prilikom prošlogodišnje racije u Glazgovu, policija je u utočištu koje su koristili zaplenila više od dva kilograma prvoklasnog kokaina, zajedno sa supstancama i opremom neophodnim za mešanje kojim se opovećava količina droge namenjene prodaji.

Arben i njegova tri saučesnika - Albanci Albert Memija, Fabion Ponari i Đeorđ Petri - juče su na sudu u Glazgovu osuđeni na ukupno 30 godina i šest meseci zatvora.

Istrazi koja ih je teretila su u izvesnoj meri i sami pomogli, tako što su se na svojim mobilnim telefonima slikali kako šmrču kokain, pri čemu je “crta” bila formirana u vidu njihovih imena.

Sudija O’Grejdi je operaciju rasturanja droge za koju im je suđeno ocenio kao "izuzetnu po planiranju, promišljenosti i razmerama". Optuženi su "fizički formirali postrojenje za preradu droge i odgovorni su za preradu i planirano rasturanje droga A klase".

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji