SVEDOČENJE MITROPOLITA AMFILOHIJA: Maricu su silovali, unakazili, pa ubili pred majčinim očima!

Kada se danas, 20 godina kasnije, priseti 1999. godine, bombardovanja i strahota koje su se tada dešavale na Kosovu, mitropolitu crnogorsko- primorskom Amfilohiju, kaže, odmah na um padne Marica Mirić.

To je bila nepokretna srpska devojka koju su teroristi OVK pod patronatom NATO snaga silovali pred očima njene majke, unakazili je, a onda i ubili. Amfilohije joj je tada održao opelo i sahranio je na groblju Pećke patrijaršije. Sahranjivao je on te nesrećne godine mnoge nedužne srpske žrtve koje su pobile albanske zveri, ali dok za naš list govori o nesrećnoj Marici, u njegovim očima naziru se suze. Kaže, nju su pre sahrane umotali u ćebe jer nisu imali ni sanduk...

- Tuga i jad me obuzmu svaki put kada se setim svega što je bilo 1999. na Kosovu. Prošlo je 20 godina, ali sećam se svega, i onih nesrećnih koje smo sahranili na groblju Pećke patrijaršije. Pred očima mi se javi jadna Marica Mirić, devojka koju su četvorica Šiptara silovali, a njenu majku držali i terali da to gleda, pa je pred majkom i ubili. Bilo je među italijanskim oficirima čestitih ljudi, pa su nam javili da se to desilo. Mi smo došli, pokrili je ćebetom i tako je sahranili iza Pećke patrijaršije. Pored nje smo sahranili jadnu staricu, koju su Albanci takođe zaklali tog dana. U Goraždevcu su tada ubijena deca, mnogo užasa je bilo. To ne sme da se zaboravi i ja sam pokušao to što sam video i doživeo da opišem u svoje četiri knjige „Novo kosovsko raspeće“.

- Dobro je nedavno rekao jedan od Engleza na međunarodnom naučnom skupu „Da se ne zaboravi“. Kazao je, a važno je što je on to rekao, da je to bila velika sramota, da su natovci ubice, kao što jesu ubice. Setimo se da su ubili gotovo stotinu dece! Samo je to dovoljno imati u vidu, pa da se vidi koliki je to zločin nama učinjen! Ponavljam ja to stalno, taj zločin bio je nastavak nacifašističkog zločina nad Evropom i nad svetom. A nacifašizam je bio nastavak krstaških ratova i Napoleonovog pohoda na svet.

- Ohrabruje to što u Evropi ima časnih ljudi, koji polako postaju svesni šta je tada urađeno, jer bio je to zločin i protiv Evrope. Samo Evropa koja se odrekla sama sebe mogla je da izvrši takav zločin u ime evropskih naroda i savremenog sveta. Mi ovde na Balkanu nismo prilepak Evrope, nego temelj istinske i prave Evrope, one koju je utemeljio car Konstantin. Danas je ugrožena naročito zapadna Evropa jer je sve više antihrišćanska.

- Mnogo me to potresa, ali nije to uradila Crna Gora, nego njena vlast. Crnogorska vlast je priznala NATO, priznala i uvažila ubice dece. A najgore je što oni nisu samo ubijali, oni su zatrovali sve svojim prokletim bombama, uranijumom, koji će ubijati narednih više od 100 godina.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji