OTETA I BRUTALNO UBIJENA SRPSKA PORODICA IZ ĐAKOVICE: 20 godina se vodili kao oteti od strane ALBANSKIH TERORISTA!

Pet članova porodice Šutaković koji su oteti u junu 1999. iz rodne Đakovice od strane albanskih terorista, eshumirani su 2019. godine iz masovne grobnice i to nakon dvadeset godina.

U Pećkoj Patrijaršiji je 26. avgusta bilo održano opelo, a 27. avgusta 2019. god, u Andrijevici su sahranjeni: Nedeljko i Darinka, kao i njihova tri maloletna sina  Aleksandar (1982), Đorđe (1983) i Radovan ( 1989) koje su 12. juna 1999. kidnapovali pa ubili albanski teroristi u njihovoj rodnoj Đakovici koju nisu stigli da napuste.

Vodili su se kao nestali do 2019. godine kada su eshumirani iz masovne grobnice.

Porodica Nedeljka Šutakovića je bila siromašna, ali je bila za primer. Živeli su tiho, skromno i vredno. Nikome nisu naudili ni pre, ni tokom rata 1999. godine.  Aleksandar je bio đak generacije, a njegovim stopama su išli i mlađi Đorđe i desetogodišnji Radoman. Verovao je da ih neće dirati niko u njihovom stanu.

-Posle porodice Šutaković, pobijena deca u Goraždevcu, kao što su pobijeni žeteoci po polju Kosovu, kao što su pobijeni mnogi, koji su se vraćali da obiđu i isplaču se nad grobovima svojih predaka - rekao je vladika Joanikije, pred kostima nevino postradale porodice Šutaković.

Šutakovići su sahranjeni tiho, kao što su i živeli.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji