ZBOG NJEGA JE POČEO KRVAVI RAT "ŠKALJARACA" I "KAVČANA"! U Brazilu uhapšen Beograđanin osumnjičen za više ubistava

Brazilska policija je uhapsila Luku Starčevića (30) iz Beograda, koji se sumnjiči da je na Novom Beogradu likvidirao Cetinjanina Gorana Radomana (37) jer je iz njegovog stan u Valensiji nestalo 200 kila kokaina. Zbog tog ubistva počeo je pravi rat između "kavačkog" i "škaljarskog klana", nekada jedinstvene mafije

Kako su preneli brazilski portali, Luka Starčević je uhapšen još 2020. godine, a kod sebe je imao lažni hrvatski pasoš na ime Luke Marića. Međutim, tek sada je otkriven njegov pravi identitet.

Radoman je, podsetimo, sa čak 25 hitaca izrešetan 20. februara 2015. u garaži na Novom Beogradu nakon što je dva meseca ranije iz njegovog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. On je ubijen jer se verovalo da je ukrao taj kokain.

Svih ovih godina Radomanovo ubistvo je za javnost bilo nerešeno, iako je policija već tokom uviđaja pronašla DNK trag Luke Starčevića na mestu zločina i protiv njega podnela krivičnu prijavu i raspisala Interpolovu poternicu. On je, međutim, uspeo da pobegne u Španiju i godinama se o njemu nije ništa znalo, zbog čega se verovalo da je u međuvremenu ubijen.

Međutim, preokret se desio pre dve godine, kad je u Brazilu ubijen državljanin Srbije Marjan Jocić (39). Tamošnja policija tada je, zbog serije ubistava i distribucije kokaina, uhapsila narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku, muškarca s hrvatskim pasošem Luku Marića.

Ispostavilo se ubrzo da je Marić zapravo Luka Starčević, kog su istražitelji povezali sa još tri zločina u Brazilu - ubistvom policajca na tajnom zadatku i njegovog saradnika, kao i ubistvom Jocića, čije je telo nađeno u jednom kamenolomu. Obojica su navodno radila za isti narko-klan, ali su se u nekom trenutku sukobili, zbog čega mu je Luka presudio.

Starčević se i dalje nalazi u pritvoru u Brazilu, uprkos zahtevu Srbije za njegovim izručenjem. Proces ekstradicije "zakočili" su njegovi advokati, koji se tome protive, uz argumentaciju "da u Srbiji ne bi imao fer suđenje".

Kada je reč o Goranu Radomanu on je zvanično bio pomorac i vlasnik pomorske firme. Faktički, firma mu je služila kao paravan za šverc kokaina iz Južne Amerike i druga krivična dela. Njegov rođeni brat Vladan osuđen je pravosnažno prošle godine u Italiji na 17 godina, devet meseci i deset dana zatvora zbog učešća u krijumčarenju preko dve tone kokaina.

Interesantno je da je legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona pomogao u oslobađanju Gorana Radomana iz zatvora na Kubi, i to, navodno, na zahtev jednog poznatog srpskog biznismena.

Radoman je, naime, krajem 2014. neko vreme boravio na Kubi, gde je uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Pomenuti biznismen je tada, preko prijatelja Maradone, posredovao da on bude pušten iz pritvora, a intervencija je išla čak i do Fidela Kastra!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji