PALA NEUHVATLJIVA SRPSKA BANDA: Italijanska policija ih mesecima pratila, a onda ih je ovo otkrilo

Posle nekoliko meseci potrage, italijanski “karabinjeri” dobili poziv građana koji su ih upozorili da nepoznata, sumnjiva kola danima obilaze naselje sa luksuznim stanovima.

Nemanja Raičević i Mladen Radović uhapšeni su zajedno sa gruzijcem Gvidijanom Bežanijem zbog niza pljački u Milanu.

Ova banda pala je u subotu, posle višemesečne intenzivne policijske potrage, u gradu Bađo, koji važi za centar italijanskog podzemlja.

Radović inače nije imao dosije, niti je ranije bio poznat polciiji. Policija je pokušavala da im uđe u trag još od jula ove godine, kada su opljačkali stan u Milanu, iz kog su ukrali nakit i oko 40.000 evra, koje su pronašli u sefu. Sumnja se da je ova tročlana grupa deo veće organizacije, jer im je bilo izuetno teško ući u trag.

Stanove su iznajmljivali samo za onaj period koliko im je bilo neophodno da se prireme za novu akciju, a sa sobom su uvek nosili vreće za spavanje, tako da nigde nisu bili "registrovani", prenose italijanski mediji. Njihovi otisci nisu bili u bazi podataka, što im je dodatno olakšavalo provale i pljačke.

Posle nekoliko meseci potrage, italijanski “karabinjeri” dobili poziv građana koji su ih upozorili da nepoznata, sumnjiva kola danima obilaze naselje sa luksuznim stanovima.

Proverom tablica utvrđeno je da je vozilo kradeno, a policija je strpljivo čekala dok grupa nije krenula u novu akciju. Čim je prijavljena prva pljačka u ovom kraju, koji je poliicja pažljivo nadgledala, krenuli su u potragu. Presreli su ih sa plenom u torbama, a onda su počeli da beže.

Prilikom pokušaja bekstva, napali su i policajce, ali su uhapšeni. Četvrti član grupe je uspeo da pobegne, ali mu je tom prilikom ispao novčanik sa ličnom kartom, tako da se uskoro očekuje i njegovo hapšenje.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji