Print this page

MUŽ I ŽENA UBILI VLASNIKA MENJAČNICE! Evo kako je policija rasvetlila ovaj frapantan zločin u Zemunu i uhapsila zločince

Branislav Muratagić i njegova supruga Georgina Jovičić Muratagić uhapšeni zbog sumnje da su 17. decembra u Zemunu ubili Dragana Pantelića i oteli mu 50.000 evra * Dva dana posle zločina supružnici kupili auto

Branislav Muratagić (40) uhapšen je juče u Beogradu zbog sumnje da je prošle nedelje u Zemunu ubio Dragana Pantelića (55), vlasnika menjačnice "Maps", od koga je oteo 50.000 evra! Osim Branislava, policija je uhapsila i njegovu ženu Georginu Jovičić Muratagić (36), koja se sumnjiči da mu je pomogla u stravičnom zločinu.

Inspektori su prilikom hapšenja supružnika u njihovom stanu pronašli veći deo otetog novca, a utvrđeno je da su Branislav i Georgina za ostatak para kupili polovni "audi"!

Kako je objasnio naš sagovornik iz istrage, Muratagići su od 4. decembra detaljno planirali zločin i pljačku.

- Branislav je u jednoj rentakar agenciji iznajmio "reno klio", kojim je danima prolazio pored menjačnice i posmatrao kada Pantelić otvara i zatvara lokal, koji automobil koristi, gde ga parkira, kako i u čemu iznosi novac... Pregledom nadzornih kamera utvrđeno je i da je osumnjičeni zajedno sa Georginom više puta peške prolazio pored lokala, kako bi iz blizine videli na koji način je najbolje da napadnu vlasnika - kaže Informerov izvor iz istrage.

Na dan ubistva, 17. decembra, Branislav je parkirao rentirani "reno klio" nedaleko od menjačnice. Onda je navukao kapuljaču i sačekao da radnica kozmetičkog salona, koji se nalazi odmah do menjačnice, zatvori lokal i ode kući.

- Dragan je, kao i uvek do tada, sa spoljne, ulične strane navukao rešetke i zatvorio menjačnicu. Čim je Pantelić to uradio, Branislav mu je prišao s leđa i ugurao ga u službeni ulaz menjačnice, u koji se ulazi iz kozmetičkog salona. Rekao mu je: "Ovo je pljačka, daj pare!" - kaže on

Pantelić je, međutim, skočio na razbojnika, pokušavajući da ga savlada, ali Branislav ga je prvo drškom pištolja udario više puta u glavu, a zatim je ispalio tri hica u nesrećnog čoveka. Razbojnik je zatim uzeo 50.000 evra pazara i autom pobegao sa mesta zločina.

Nakon obavljenog uviđaja, kriminalistička policija je pregledom sigurnosnih kamera uočila da se u blizini menjačnice često pojavljuje "reno klio". Po registraciji je otkriveno da auto pripada rentakar agenciji.

- Detaljnim pregledom unutrašnjosti tog vozila pronađena je krv, za koju se analizom ispostavilo da pripada ubijenom Panteliću. Otkrivena je i lokacija gde su se nalazili Branislav i Georgina i oni su uhapšeni u munjevitoj i dobro pripremljenoj akciji. Pretresom stana pronađen je deo opljačkanog novca. Ostatak para su potrošili samo dva dana nakon zločina tako što su kupili polovni automobil "audi", a zatim su i registrovali njihov "smart" - naveo je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, sada je važno utvrditi i kako su Branislav i Georgina saznali da je Pantelić kobnog dana imao zakazanu veću zamenu novca, kao i da u kasi ima veliku količinu evra.

Ubijeni vlasnik menjačnice je iza sebe ostavio ženu i troje dece. N. Š.