KRVNA OSVETA POSLE 17 GODINA: Ciglama pretukli brata poslednjeg „zemunca“!

Brat Dejana Ranđelovića, nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“, pretučen je iz osvete jer je pre 17 godina ranio sestru jednog od napadača

Srđan Marić (42) i Nebojša Lukić (39) uhapšeni su u filmskoj poteri u naselju Višnjička banja nakon što su brutalno pretukli Ivana Ranđelovića, brata nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Dejana Ranđelovića Krnje.

Motiv obračuna i prebijanja je sukob porodica Marić i Ranđelović i neraščišćeni računi iz prošlosti.

Marić i Lukić su sačekali Ranđelovića u naselju Višnjička banja i pokušali da ga strpaju u gepek. Međutim, on se branio i otimao. Zbog toga su ga krvnički izubijali.

Ranđelovićev život spasli su slučajni prolaznici, koji su, uplašeni jezivom scenom, pozvali policiju. Nasilnici su se dali u beg, ali su policajci uspeli da ih sustignu i uhapse. Ranđelović je transportovan u Urgentni centar, gde su mu lekari konstatovali teške povrede, a pretpostavlja se da su ga Marić i Lukić tukli čak i ciglom koju su pronašli - kaže naš sagovornik.

Inače, sukob porodica Marić i Ranđelović datira još iz 1999, kada je Ivanov brat Dejan pokušao da ubije Srđana sa šest hitaca. Kako su mediji tada izveštavali, dok je Dejan bio u pritvoru, porodica Marić je dobijala pretnje kako bi promenili iskaz.
- Naredni sukob dogodio se 2001. godine, a sumnjalo se da je nesrećni Vladimir Stanković bio slučajna žrtva obračuna dve zaraćene porodice. On je u društvu Dragane Marić i njenog supruga Radislava Dragišića došao kod Marićevih roditelja. Kada su napuštali porodični dom, zapucano je na Dragišićevo vozilo. Dragana je pogođena u leđa, a Stanković je od zadobijenih povreda preminuo - preneli su tada mediji dešavanja.

Tokom istrage, Draganin i Srđanov otac Svetomir Marić je ukazao na Ivana Ranđelovića i njegovog druga Igora Vukovića kao moguće izvršioce. On je tvrdio da ih je video da su pucali iz automatskih pušaka i bežali iz žbunja. Međutim, priču je promenio na jednom od ročišta, kada je naveo da mu je u policiji rečeno da se sumnja na njih.

Ranđelović i Vuković su najpre osuđeni na po 12 godina zbog ubistva Vladimira Stankovića, a nakon ponovljenog suđenja Ranđeloviću je izrečena kazna od 15 godina zatvora.

 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji