UBISTVO NA ADI HUJI: Milomir Mariću bilo loše posle ubistva druga

Zoran Todorović (48), kog je u četvrtak na Adi Huji u Beogradu ubio kum Aleksandar Jović (31), sahranjen je juče na groblju Zbeg u Borči.

Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina Zoranovih prijatelja, rođaka, komšija, kolega... Neutešna je bila Zoranova majka, kao i njegova deca.- Sine, pusti majku tu da legne - kukala je majka. Njene jecaje prekidala je Zoranova ćerka, koja je slomljena dozivala oca.

Todorović je bio dobar prijatelj s novinarom Milomirom Marićem, koji juče nije bio u stanju da prisustvuje sahrani.

- Nisam bio jer mi nije bilo dobro. Zoran mi je bio baš dobar prijatelj. Često smo se viđali i prosto ne mogu da verujem da je ovako nastradao - kaže Marić.

On dodaje da je mnogo znao o Zoranu.

- Bio je neobičan čovek. Pravi Robin Hud. Uspevao je da pobegne iz najčuvanijih zatvora sveta u Parizu i Švajcarskoj. To su bile spektakularne akcije dostojne holivudskog filma. Bilo mi je drago što je Zoran uspeo da napravi jedan drugi život od onoga koji je vodio u mladosti.

Napravio je čitav jedan grad u Krnjači. I da strada tako, s molerom, kumom - rekao je Marić i dodao:

- Mnogo mi ga je žao, bio je veoma šarmantan. Sve ga je zanimalo, voleo je da se šali. Mnogima je pomagao, posebno onima s kojima je radio.O tome kakav je Todorović bio govori i činjenica da je mnogo njegovih prijatelja i saradnika juče došlo da ga isprati na put bez povratka.

- Legendo, niko od nas ne može da veruje. Mislimo da je ovo samo ružan san, iz koga ćemo se sutra probuditi i videti te kako nam govoriš da je sve ovo bila šala - rekla je jedna od Todorovićevih saradnica.

Čekajući da počne opelo, okupljeni Zoranovi prijatelji s nevericom su prepričavali događaj koji se dogodio u restoranu kad je u njega ušao naoružani Jović.

- Uleteo je u kafanu i pitao gde je Zoran. Čim ga je ugledao, pucao je u njega. Oni koji su ga videli kažu da je bio toliko zajapuren da je ličio na besnog psa. Ne mogu da verujem da je s toliko mržnje mogao da ubije čoveka koji mu je samo pomagao i još mu je i pozajmio novac - rekao je jedan od prijatelja na jučerašnjoj sahrani.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji