OVO JE PRAVI BALKANSKI PABLO ESKOBAR: Najmoćniji čovek Republike Srpske devedesetih, nikada nije uhvaćen, a umro na krajnje bizaran način (FOTO)

Slobodan Šolaja iz Banjaluke, jedan od najtraženijih begunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine, koji je preminuo tokom svog bekstva.

Ovaj nezvanični “kralj kokaina”, kako su ga mediji nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom, odnosno prometa 164 kilograma kokaina čija je vrednost procenjena na oko 30 miliona KM.

Količina kokaina o kojoj se govorilo uvezena je krajem 2000. godine iz Paname u Banjaluku. Kokain je bio upakovan u 144 egzotična ćupa koje su na granici otkrili tadašnji pripadnici Republičke uprave carina i kriminalistička policija MUP RS.

Šolaja je ubrzo uhapšen i u prvostepenom postupku je 2002. godine osuđen na osam i po godina zatvora. Međutim, nakon presude mu nije određen pritvor, što je on iskoristio i pobegao iz BiH. Sud je 22. aprila 2003. godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.

Sloba Šolaja, kako se navodi na stranici "Legende devedesetih", bio je prijatelj Boška Radonjića. Pominjao se u medijima kao jedan od glavnih ljudi klana "Amerika" pored Milete Miljanića Majka, Zorana Jakšića Jakše i Željka Maksimovića Make.

O njemu se godinama nije znalo ništa...On se u bekstvu nalazio više od 15 godina i o njemu se nije znalo ništa sve do skoro kada je u "Glasu Srpske" objavljena čitulja u kojoj porodica obaveštava roddbinu i prijatelje o smrti i detaljima sahrane...

Posle svoje smrti ostaće upamćen kao jedan od najpoznatijih begunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine. 

Navodno je, kako su mediji preneli, on preminuo u Srbiji, a njegovo telo je prevezeno u BiH zbog sahrane. Sahranjen je na groblju "Sveti Pantelija" u Boriku.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji