UZELI 6,3 MILIONA ZBOG GREŠKE NA BANKOMATU! Beograđanin s devojkom uhapšen zbog krađe, rekao da se MALO ZBUNIO I PRERAČUNAO?!

Dragan M. (46) i Jasmina S. (45) iskoristili grešku u sistemu banke, pa su dva dana uporno dizali pare na bankomatima, dok im se iznos na računu nije umanjivao. U policiji rekli da su se "malo zbunili i preračunali"

Beograđani Dragan M. (46) i njegova devojka Jasmina S. (45) uhapšeni su juče zbog sumnje da su u novembru 2018, u roku od dva dana, nedozvoljeno podigli čak 6,3 miliona dinara sa bankomata u Beogradu i Lazarevcu!

Oni su primetili grešku u sistemu banke nakon što su podigli nešto novca, ali stanje na računu im se nije promenilo. Tad su krenuli redom da dižu pare pomoću platne kartice i opelješili ukupno čak 143 bankomata!

Na saslušanju u policiji izjavili su da su se zbunili i preračunali?!?

Umorio se od dizanja

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Dragan je u novembru 2018. na računu imao oko 200.000 dinara i otišao je do jednog bankomata da podigne nešto para.

- Međutim, kada je uzeo novac, primetio je da mu u izveštaju o stanju na računu stoji nepromenjen iznos. Rešio je da proveri šta se dešava, pa je prešao na drugi bankomat i opet se isto desilo. Podigao je još novca, ali stanje na računu se i dalje nije menjalo. Odmah je odlučio da krene redom da diže pare, od bankomata do bankomata - objašnjava naš izvor.

Sa svakog bankomata je skidao od 30.000 do 50.000 dinara, u zavisnosti od limita isplate.

- U toku tog dana obišao je još oko 100 bankomata i redom podizao maksimalni iznos. Kad se umorio, rekao je svojoj devojci šta se događa i zamolio je da sutradan ona ode u Lazarevac i da tamo obiđe sve bankomate i da redom podiže pare - kazao je naš sagovornik.

Jasmina je tako podigla pare sa još četrdesetak bankomata, ali je tada otklonjena greška u sistemu banke i samim tim je prestala da im "poklanja" novac.

- Tokom dvodnevnog skupljanja para sa bankomata, njih dvoje su ojadili banku za ukupan iznos od 6.332.840 dinara, računajući tu i provizije za podizanje novca. U banci, čiji je Dragan bio klijent, uvideli su da je došlo do sistemske greške i da su ostali bez skoro šest i po miliona dinara, pa je krenula interna istraga. Brzo je otkriveno ko je podigao sve te pare, pa su iz banke kontaktirali Dragana - ispričao je naš izvor.

Bankari su mu objasnili da on mora hitno da vrati novac, ali Dragan nije imao nameru to da učini.

- Rekao im je da možda i može da im vrati pare, ali dugoročno, na rate, što su zgranuti bankari odbili i zapretili mu tužbom. Meseci su prolazili dok su trajali pregovori, a kada je već bilo očigledno da je Dragan ili potrošio pare, ili da jednostavno neće da ih vrati, o svemu je obaveštena policija - navodi naš sagovornik.

Naivno pravdanje

Slučaj je dospeo do tužioca, koji je naložio Draganovo i Jasminino hapšenje.

- Prilično naivno su se pravdali u policiji. Tvrdili su da su se malo zbunili i preračunali, jer su na računu imali nešto para, ali pošto im u izveštaju nije pisalo koliko im je novca preostalo, oni su, navodno, dizali sve te pare misleći da su njihove - objašnjava naš izvor.

Uhapšeni Dragan M. ima dosije u policiji, a osuđivan je za različita krivična dela, između ostalog i za falsifikovanje dokumenata. I njemu i Jasmini je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji