U SVE BILI UMEŠANI LAŽNI AMERIČKI AGENTI? Istraga o ubistvu Saše iz Niša dovela do neverovatnih saznanja (VIDEO)

Ekvadorska policija ispituje povezanost brutalne likvidacije Nišlije Saše Spasića (56) pre nekoliko dana u Gvajakiliju, sa hapšenjem Australijanca i Izraelca, početkom juna, koji su se predstavljali kao agenti američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA).

Kod dvojice privedenih pronađeno je više od 200.000, a u Spasićevoj vili skoro 300.000 dolara, ali i dokumenti koji bi mogli da ga povežu sa Izraelcem i Australijancem!

Spasić je ubijen u ponedeljak po podne u jednom tržnom cenru, dok je sa suprugom i ćerkom sedeo u bašti kafića.

- Činjenica da je bio strastveni pušač omogućila je zločincu da ga lakše ubije - navodi sagovornik medija. - Sedeo je napolju da bi mogao da zapali cigaretu. Supruga je bila sa njim, kao i maloletna ćerka, koja ga je sve vreme grlila. U jednom trenutku, devojka je ušla unutra, do toaleta.

Tada je, kako su zabeležile sigurnosne kamere, ubica lagano prišao i bukvalno preko ramena Spasićeve žene pucao mu u glavu. Bio je na mestu mrtav. Zločinac je, potom, seo na motor, koji ga je sa saučesnikom čekao u blizini i pobegao. Policija ga je, međutim, vrlo brzo identifikovala i traga za njim.

Posle zločina, ekvadorska policija je otišla u manju vilu, koju je Spasić koristio i u jednoj od soba pronašla veliku količinu novca, ali i papire koji se odnose na brodsku trgovinu kontejnerima. Nije bilo oružja, a ni narkotika.

Ekvadorska policija je utvrdila da u svetu nije postojala nijedna poternica za Sašom Spasićem. Ni u Nišu, gde je imao poslednje prebivalište, policija nije imala nikakva saznanja o njemu.

- U Ekvadoru je trenutno čak i trgovina lekovima, koliko i narkoticima, vrlo unosan, ali i opasan posao - navodi sagovornik. - O čemu se tačno radi kada je reč o Spasiću još se istražuje, posebno njegovi česti letovi ka Srbiji, Bugarskoj i Španiji. Odlazio je i u Peru. Interesantna je i njegova veza sa ovim Australijancem i Izraelcem, koji su se predstavljali kao agenti DEA, a koji su uhapšeni u Santa Eleni.

Tu se istraga vodi sa američkom agencijom kako bi se utvrdila njihova stvarna uloga i razlog boravka na tlu Ekvadora, kao i veza sa Spasićem. Australijanac i Izraelac su kod sebe imali lažna diplomatska dokumenta, a jedan od njih bio je povezivan sa sinom bivšeg predsednika Ekvadora Abdala Bukarana.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji