Masakr u Knjaževcu: Pomahnitali deda ubio zeta i unuka, preti mu 40 godina zatvora

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Nenada Ronića (63), koji je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad Ronić je hicima iz pištolja ubio zeta i unuka, a teško ranio snaju i drugog unuka, pa zatim pobegao iz dvorišta porodične kuće u kom je počinio zločin. Policija ga je nedugo potom pronašla i uhapsila, a onda su postali poznati i detalji koji su prethodili tragediji.

Nenad je hicima iz ’’kalašnjikova’’, naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom ’’isekao’’ po nogama.

Kako je "Blic" tada pisao, dokrvavog pira došlo je nakon svađe koja se dogodila između ubijenog Ivana Ronića (19) i njegovog brata od strica K. R. Naime, Ivan Ronić je pretukao K. R. nakon čega se K. R. požalio njihovom dedi Nenadu Roniću. Njegov odgovor je bio da u ruke uzme pušku.

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao nam je tada očevidac Božin Simić.

– K.R. je potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke - ispričao je očevidac.

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je naš sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije - ispričao je očevidac, a prenose Večernje novosti.

Od zadobijenih povreda u dvorištu porodične kuće Ronića odmah je preminuo Monikin suprug Jastreb Asanović (38), dok je unuk Ivan Ronić podlegao povredama u knjaževačkoj bolnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se ubici izrekne kazna od 40 godina zatvora, a prvo ročište je zakazano za 19. novembar.

Ivan Ronić je na samrti svojoj majci Moniki, a ubičinoj ćerki, navodno poručio "da čuva njegovog sina starog svega 20 dana".

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana opisala je poslednje minute života svog brata: "Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: 'Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana'. Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ".

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji