STARICA (70) JE KRILA MARIHUANU! Pored toga, policija je pronašla 100.000 paklica cigareta, ali i još 2000 pakovanja jedne neočekivane stvari!

Samo vrednost ove zaplene je milionska, tačnije, 14.464.000 dinara

Posle babe koja je uhapšena zbog laboratorije marihuane, u Novom Sadu privedena je i M. V. (70) kod koje je pronađeno više od 90.000 paklica cigareta ali i gotovo 2.000 pakovanja farbe za kosu!

Kako saznajemo, vremešna gospođa M. V. (70) uhapšena je u akciji novosadske policije, a prilikom pretresa njene kuće pronađeno je čak 90.400 paklica cigareta „sani slims“ bez akciznih markica.

Samo vrednost ove zaplene je milionska, tačnije, 14.464.000 dinara! Ali, to nije sve. Daljom pretragom garaže u Futogu koja je u posedu ove starije Novosađanke ispostavilo se da to nije jedino što ona krije.

U kutijama u garaži pripadnici policije pronašli su i 1.750 farbi za kosu čija je vrednost 875.000 dinara!

Zašto je i kako ova gospođa trgovala ilegalnim cigaretama i farbama, kao i ko su bili njeni kupci, zasad nije poznato.

Iako je u većini slučajeva kuća štek za porodični biznis u kojem učestvuju svi od dece do odraslih, zasad nema naznaka da je porodica ove starije gospođe slutila čime se penzionerka bavi.

- Osumnjičena nam nije poznata odranije, niti se iko od njene porodice bavio takvom vrstom posla - kaže za „Blic“ osoba bliska istrazi.

Osumnjičenoj M. V. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.

Ova nesvakidašnja zaplena dogodila se samo tri dana nakon što je policija u Negotinu uhapsila Daru T. (66) u čijem pomoćnom objektu je pronađena najsavremenija laboratorija za proizvodnju marihuane!

Laboratorija za koju se sada utvrđuje ko ju je koristio pronađena je tek nakon požara. Naime, u improvizovanoj „fabrici droge“ izbio je požar koji su, naravno, vatrogasci došli da ugase. Međutim, tek kad je vatra zgasla, vatrogasci su shvatili gde su! Prijavili su policiji, a Dara im je ponudila mito da to ipak ne urade.

Međutim, Dara je istražnim organima rekla da ona nije koristila laboratoriju, već da ju je sagradio mladić koga je, navodno, unajmila da joj čuva kuću.

Pitanje je da li će, poučena tuđim iskustvom, i M. V. (70) iz Novog Sada izneti sličnu odbranu pred novosadskim istražnim organima. Zasad je sigurno da iza rešetaka ostaje 48 sati.

Cigare u kući - porodičan posao

U dubinskoj kontroli u Novom Pazaru 31. maja otkrivena je kuća sa gotovo 12.000 boksova raznih cigareta, većinom bez akciznih markica, kao i većom količinom pirotehničkih sredstava.

U mestu Osoje 11. juna otkrivena je kuća sa 2.000 boksova. U oba slučaja reč je o svojevrsnom porodičnom poslu. Carinici su prvu porodičnu kuću pretvorenu u skladište otkrili tako što su vlasnika prethodno zaustavili u dubinskoj kontroli i u automobilu mu našli 34 boksa cigareta raznih robnih maraka. Ubrzo je ustanovljeno da mu je kuća praktično pretvorena u skladište cigareta. Utvrđeno je i da se pored njega preprodajom ovih cigareta bave i njegov sin i brat.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji