BELIVUK PLANIRAO NOVO UBISTVO KAKO BI SPREČIO ISTRAGU? Tražio da mu dostave telefon, a navodno su oni bili na meti!

Jedna osoba je navodno imala važnu ulogu u komunikaciji.

Veljko Belivuk koji je osumnjičen za organizaciju kriminalne grupe koja je uhapšena zbog najtežih krivičnih dela, navodno je zahtevao od saradnika na slobodi da njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću Mesaru, kako pojedini mediji tvrde, donesu mobilni telefon u zatvor.

Nevolja je to tražio kako bi mogli da navodno organizuju ubistvo nekog od pripadnika SBPOK-a ili drugih jedinica MUP-a koji učestvuju u istrazi protiv njih. Beogradski mediji tvrde da se navodno sumnja da im je u tome pomogao jedan advokat. 

"Budući da policija iz časa u čas pronalazi jake dokaze protiv kriminalne grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića, među njima se stvorila velika panika i strah od doživotne robije, pa je Belivuk iz ćelije kontaktirao sa svojim saradnicima na slobodi i naredio im da pribave mobilni telefon Miljkoviću, budući da sebi ne može da dozvoli taj 'luksuz' jer su oči policije uprte u njega 24 časa dnevno", navodi izvor iz istrage.

Navodno je taj advokat imao ulogu u komunikaciji između šefova ove grupe i pripadnika koji su još uvek na slobodi. Istražni organi sumnjaju da je upravo jedan advokat bio idealna osoba za dostavljanje informacija o policajcima i ostalim pripadnicima bezbednosnih službi koji učestvuju u prikupljanju dokaza.

"Pretpostavlja se da je dolazio do podataka o radu nadležnih iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koje je potom, verovatno uz pomoć čuvara zatvora, prenosio Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Na taj način policajcima su bukvalno crtane mete na čelo jer su Belivuk i Miljković njihova imena davali svojim saradnicima na slobodi", tvrdi izvor i dodaje:

"Ideja je bila da likvidiraju nekoga od njih kako bi se istraga zaustavila, njihovi zločini ostali nekažnjeni, a oni se vrlo brzo dokopali slobode. Na sreću, istražni organi su prozreli ovaj plan i uspeli da ga osujete".

Inače, pojedini beogradski mediji preneli su da je uređaj za komunikaciju pronađen u Miljkovićevoj ćeliji u flaši punoj soli koju je on koristio kao improvizovani teg.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji