Novosadski momak sa asfalta UBIJEN 5 DANA POSLE FOTKE sa poznatim kontroverznim biznismenom (FOTO)

Vojislav Voja Škrbić (40), likvidiran je 22.05.2014. godine u centru Novog Sada pored zgrade Izvršnog Veća. Ubistvo se dogodilo ispred velikog broja slučajnih prolaznika. U istom incidentu, ranjen je i Todor Tucakov (39).

Vojislav Škrbić je bio dobro poznato ime srpskoj policiji, u izveštajima je označen kao član nekoliko kriminalnih grupa i jedan od glavnih distributera heroina u Vojvodini. 

Bio je optužen na 11 godina zatvora zbog naručivanja ubistva Branislava Jelačića, 11. maja 2004. godine. Kako se sumnjalo, ubistvo je naručio zbog prevlasti na tržištu narkotika. Pre toga, osuđen je i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, iz istih razloga. 

Na izdržavanje kazne je upućen 2009, ali je pušten posle četiri godine, jer, kako se navodilo u medijima, njegovi advokati su uspeli da izdejstvuju uslovnu kaznu. 

Vojislav Škrbić je ubijen 22.05.2014. godine ispred kafića Gondola u centru Novog Sada. Za njegovo ubistvo optuženi su Dušan Buha na 18 godina zatvora i Miloš Buha na 15 godina zatvora, kome se sudilo u odsustvu. 

Miloš je optužen kao saučesnik u ubistvu, zato što je prvi prišao Vojislavu, nakon čega je Dušan zapucao. Pištolj je izvukao iz torbice i pucao sa razdaljine od dvadesetak centimetara. Iako ranjen, Vojislav je pokušao da pobegne, ali je Dušan ispalio još jedan metak sa udaljenosti od 5 metara. Ubice su pobegle autom marke BMW beogradskih tablica i neko vreme su bili u bekstvu. 

Kao motiv ubistva navodi se da su Miloš i Dušan ušli u posao sa kladionicama, ali da se za sve pitao Vojislav, zbog čega je došlo do sukoba interesa.

Ovo nije bio prvi pokušaj ubistva Škrbića. U julu 2002. godine Škrbić je teško ranjen u grudi pucnjavi ispred kluba "Zam" u Novom Sadu. Drugi put je organizovan napad u Kaću, a preživeo je i sačekušu ispred stana. 

17. maja 2014, pet dana pre ubistva, Škrbić je objavio fotografiju sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem. U komentaru ispod fotografije, ubijeni Škrbić je napisao: 

- Evo kod druga napravili jaja. Nisam ih jeo u selu gde je puno kokošaka, a jedem ih u Beogradu. 

Na proslavi njegovog rodjendana 2013. godine pevao je Baja Mali Knindža, a među zvanicama su bili i Đani i Ljuba Aličić. Na fotografijama sa Škrbićem je i košarkaš Darko Miličić.

Voleo je noćni život o čemu govore brojni snimci sa društvenih mreža.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji