Turčin NAMAGARČIO Velju i Dekstera: Ovo je narko-bos zbog kojeg su pohapšeni “kavčani” (FOTO)

Navodno, on je bio jedan od prvih „ozbiljnih” kriminalaca koji su počeli da koriste kriptovanu aplikaciju za komunikacije ANOM

Ko je čovek zbog koga su širom sveta pohapšeni najveći svetski kriminalci? Prema svim raspoloživim informacijama, reč je o državljaninu Australije turskog porekla Hakanu Ajiku (42), koji je u podmetačini učestvovao nevoljno, ali je imao ključnu ulogu.

Sin migranata iz Turske u Australiji je izgradio reputaciju opasnog kriminalca koji ne sakriva da rasipa novac na ekstravagantan života. Već desetak godina živi van Australije. Prema informacijama koje su stigle iz Turske, Ajik je u Istanbulu. Navodno, on je bio jedan od prvih „ozbiljnih” kriminalaca koji su počeli da koriste kriptovanu aplikaciju za komunikacije ANOM.

– Da biste shvatili kakav je Ajik igrač u svetskom podzemlju, dovoljno je da kažem da je policija poslednji put pokušala da ga uhvati na delu u Hongkongu, i to prilikom krijumčarenja 230.000.000 dolara vredne pošiljke heroina. Nisu ga uhvatili, iako su imali ozbiljna saznanja o čitavoj operaciji – tvrdi sagovornik Objektiva koji pomno prati dešavanja u podzemlju u Evropi.

Činjenica da je kriminalac ovog kalibra koristio aplikaciju koju je podmetnuo FBI, uverila je mnoge da je reč o za njih bezbednoj aplikaciji, odnosno da bezbednosne službe ne mogu tek tako da im uđu u trag. Jedan od onih koji su verovali u tako nešto navodno je bio i Dario Đorđević, zvani Dekster i Đoks, koji je, prema podacima saopštenim iz policije Austrije, u nekoliko navrata putovao u Istanbul. To što je austrijski ogranak „kavčana” upao u zamku koju je postavio FBI svakako da govori i da je deo ove kriminalne organizacije iz Srbije, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, morao sa njima da komunicira putem ove aplikacije. Sva zlodela koja su dogovarali bila su dešifrovana i svako od njih sada dolazi na naplatu.

Četvorica pripadnika Deksterove ekipe, koji su uhapšeni u Beogradu, juče su sukcesivno privođeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Radi se o Petru Nikoliću (32), Stefanu Runiću (32), Stefanu Žižoviću (25) i Ognjenu Trojanoviću (38). Nakon što ih je saslušao, tužilac je protiv njih, kao i Darija Đorđevića, koji je uhapšen u Beču, te V. S. i M. J., koji su u bekstvu, doneo naredbu o sprovođenju istrage. Prema saopštenju tužilaštva, oni su osumnjičeni za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Za četvorku uhapšenu u Beogradu predloženo je određivanje pritvora, o čemu će odlučivati Specijalni sud.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji