Podignuta OPTUŽNICA protiv Džonija sa Vračara: Belivukov saradnik organizovao UBISTVO bukvanskog dona

Nikola Vušović Džoni, prema operativnim podacima, bio je na vezi sa Radojem Zvicerom i dugogodišnji je saradnik Veljka Belivuka

Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, bliski saradnik Velje Nevolje i visokopozicionirani vojnik vođe “kavčana” Radoja Zvicera, naručio je i finansirao pokušaj ubistva jednog od šefova “škaljarskog klana”, prijatelja Luke Bojovića Marka Ljubiše Kana u Budvi. To proizilazi iz optužnice koju je podiglo Specijalno tužilaštvo Crne Gore.

NERVOZA MU SPASLA GLAVU

Smrtonosni hitac trebalo je da ispali Lazar Ilić, koga traži i Srbija zbog ubistva Aleksandra Šarca u Tržnom centru “Ušče” u Beogradu, ali je glavu budvanskog dona spasla nervoza Strahinje Savića, zaduženog za praćenje mete.

Ilić je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od Savića. Međutim, Kanov kum i prijatelj Goran Slovinić im je pokvario planove, koji je policiji ispričao da je bio na oprezu posle ranjavanja 2019. godine u budvanskom lokalu “Korkovado”.

– Primetio sam 21. januara mladića punije građe, sa kapom, naočarima i maskom na glavi. Ubrzano je prolazio između dve kladionice koje se nalaze pored lokala “Kadmo”. Hodao je nervozno i grizao cigaretu. Kako mi je bio nepoznat, uz sve te manifestacije ponašanja, probudio mi je sumnju – rekao je Slovinić u istrazi.

Kada ga je sutradan video ispred iste kladionice, upitao ga je: “Šta radiš ti ovde?”, na šta mu je ovaj odgovorio pitanjem: “Ko si ti”. Pošto nije dobijao odgovor, treći put ga je upitao što glasnije kako bi privukao pažnju policajaca koji su bili u blizini. Policija je čula prepirku i viku, pa je jedan od inspektora zaustavio Savića i legitimisao ga, a potom su ga uhapsili.

– Uhapšeni je u policiji do detalja izneo plan za ubistvo Kana, pa je čak dobrovoljno otkrio šifru za pristup svom kriprtovanom telefonu, šifru za skaj aplikaciju, kao i saglanost da se sadržaj s telefona presnimi – rekli su izvori iz crnogorske policije.

Pored Ilića i Savića, na optužnici su i Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bekstvu. Prema navodima tužioca, njih četvorica su tokom 2020. godine postali deo ekipe Džonija Vušovića, kojoj su pripadale i osobe sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i još nekoliko njih koji su neidentifikovani.

Džoni je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih djela, Ilić je trebalo da bude direktni izvršilac, dok su Grga i Klečak trebalo da ubicu posle likvidacije Kana prebace preko granice.

Sto života Marka Ljubiše

– 2009. upucan u vrat ispred Beogradske arene, posle utakmice Partizan – Panatinaikos

– 2013. nepoznata osoba u Beogradu je iz automobila u pokretu u njega ispalila četiri hica, ali se sam dovezao do Hitne pomoći i lekari su mu spasli život. Nije želeo da kaže šta mu se dogodilo, gde, niti ko je pucao na njega. Rekao je samo svoje ime i izgubio svest

– 2019. na njega i njegove prijatelje Gorana Slovinića i Dragana Markovića, kako se sumnja, više od 30 metaka je ispalio Jovan Mirković. Napad se dogodio na terasi hotela u Starom gradu u Budvi, Slovinić i Marković su zadobili prostrelne rane, dok je Kan prošao nepovređen

– 2021. propao atentat u organizaciji Nikole Vušovića

Ko je Vušović: Likvidirao Dedovića i Stamatovića

Nikola Vušović Džoni, prema operativnim podacima, bio je na vezi sa Radojem Zvicerom i dugogodišnji je saradnik Veljka Belivuka. Džoni i Nevolja imali su svoj deo kolača unutar “kavačkog klana”, ali nisu međusobno sarađivali.

Za Vušovića se sumnja da je direktno učestvovao u likvidaciji visokopozicioniranih “škaljaraca” prošle godine u Atini, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Likvidacija se desila u prepunom restoranu u Atini, dok su pored njih sedele supruge i deca. Sva četvorica napadača su bili maskirani, a likvidaciju su snimile sigurnosne kamere sa okolnih lokala i zgrada. Ubice su samo nonšalantno ušetale u pun restoran i bukvalno saslule kišu metaka u Dedovića i Stamatovića.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji