NIJE RAZLOG TUČE DEVOJKA, VEĆ MASERATI: Baka nasmrt pretučenog Nebojše do detalja opisala kako joj je unuk stradao na proslavi

- Ubio mi je unuka zbog kola, zbog "maseratija", rekla je Milka, baka nasmrt pretučenog Nebojše Milenkovića iz sela Stubal kod Kraljeva.

Iako je prvo bilo reči da je na proslavi veridbe tuča izbila zbog devojke, prema rečima Milke, uzrok je bio novac, odnosno - skup auto.

- Taj koji mi je ubio unuka i moj Nebojša se nisu poznavali. Udavala se sestra od njegovog rođenog strica, to nam je baš bliska rodbina. Nikog drugog iz sela osim nas nisu ni zvali na proslavu. Taj koji mi je ubio unuka je kum od njenog verenika. Njegovo društvo ga je tuklo. Sve je počelo kada su videli da je ispred kuće parkirao "maseratija" - počinje priču o kobnoj noći baka Milka.

Kaže da su joj unuke sve vreme provocirali. Inače, Nebojšini roditelji i njegov brat Nikola žive i rade u Švajcarskoj, dok je ubijeni rastao upravo sa baka Milkom.

- Oba moja unuka su bila na proslavi, sve ovo mi je ispričao moj drugi unuk Nikola, koji je, Bogu hvala, živ. Kaže da kako je stigao auto ispred kuće, taj M. M. je počeo da provocira mog Nebojšu, vikao mu je: "Šta je, šta si dovezao taj auto, hoćeš da pokažeš koliko para imaš? Hoćeš svima da nam pokažeš šta imaš" - priča ona.

Kako kaže, informacija da je do kobne tuče došlo zbog devojke, nije tačna.

- Sve ovo veze nema sa devojkom. Jeste moj drugi unuk pričao sa jednom devojkom. Prvo su rekli da je udata, a onda se ispostavilo da je nečija sestra, da nije zauzeta. Tom društvu što mi je ubilo unuka je smetalo i to što moj drugi unuk priča s njom. Sve im je smetalo... Moj Nebojša je ustao u jednom trenutku da nazdravi sa svojim ubicama, oni valjda nisu imali piće i tu je sve počelo - kaže baka Milka i prepričava dalje: "Taj je počeo da udara mog unuka, a onda su u pomoć priskočili njegovi drugari".

Ističe da ga je tuklo nekoliko njih, a da se presudni udarac dogodio kada je Nebojša već, kako kaže Milka, maltene bio "gotov".

- On je sav bio izudaran, tuga bakina... Levo oko mu je skroz bilo zatvoreno, bio je sav krvav, nije mogao da stoji na nogama, a ovaj mu je prišao s leđa i iz sve snage udario u desno i tu je moj unuk pao unazad i udario glavom u pod. Mučenik... - kaže baka jecajući.

- Dobro je da nisam otišla na proslavu, dobro je da svojim očima to nisam videla. Kažu da je bio sav krvav... Prvo mi ništa nisu rekli, samo da je pretučen, mislila sam da nije toliko strašno, da će se vratiti kući. Duša bakina... Kako ću sad, ne znam...

Početak sukoba snimile su kamere za video nadzor. Na postojećem snimku se, međutim, ne vidi sam kraj tuče, odnosno brutalno prebijanje mladića koje se dogodilo van domašaja bezbednosnih kamera.

Milenković je preminuo u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu od teških povreda glave koje je zadobio u tuči dve grupe gostiju na porodičnom slavlju u ovom pomoravskom selu. Tuča se dogodila u noći između petka i subote.

Tom prilikom uhapšen je M. M. (39), privedeni su saučenici, koji su, kako su iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu rekli, ispitani zajedno sa svedocima i nalaze se u pritvoru.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji