Ovako je Veljin čovek prodavao “stoku”: Na groblje dođe misteriozni Deda, a u Jerkoviću ostavi kilo!

Prema detaljima optužnice, Veljku Belivuku policija je oduzela oko 100 grama droge

Klanu Veljka Belivuka se, pored pet ubistava i jednog silovanja, na teret stavljaju i poslovi sa drogom. Baza im je navodno bio stadion FK Partizan u Humskoj ulici, i to prostorije bivšeg restorana.

U optužnici u koju je jedan list imao uvid, za posedovanje i šverc droge pred sudom odgovaraće Veljko Belivuk, Milovan T, Aleksandar V, Aleksa Š. i Vladimir D.

Jedan od saradnika Velje Nevolje bio je i Aleksa Š, koji je pored posla konobara, dobio i prostoriju gde će živeti i spavati. Njemu je direktno nadređeni navodno bio Milovan T. zvani Miksa, koji je od njega zahtevao da dva puta nedeljno od N. N. lica preuzima upakovanu drogu od po 100 grama koju su zvali “stoka”. Nju je Aleksa navodno mešao sa kofeinom i benzokainom kako bi dobio veću količinu. Pakovao je u takozvane komade, koji su bili manji od jednog grama, i to prodavao za 100 evra. Tako upakovanu “stoku” čuvao je u skladištu za pića iza šanka na stadionu u Humskoj. Drogu su po već usklađenoj proceduri preuzimali članovi klana, pišu mediji.

– Vladimir D. je navodno od Veljka Belivuka dobio kriptovani telefon sa “skajom” pomoću kojeg su isključivo komunicirali. Koristio je šifrovano ime “Šeprtlja”. Skinuti razgovori između njih dvojice ticali su se upustava od koga će uzeti kokain, kako će ga razmeravati i uvećavati. On je u nekoliko navrata od N. N. osoba preuzimao kokain od oko jednog kilograma. On mu je uvek ostavljan u “puntu” nedaleko od njegove kuće i auto-servisa u naselju Braće Jerković.

Vladimir je zatim drogu navodno uzimao i skladištio u podrumu svoje kuće. Belivuk mu je izdavao naređenja kako da razmerava kokain i da ga uvećava. Od gazde je zadužio vagicu za precizno merenje. U 500 grama čistog kokaina dodavao 50 grama baze. Zatim je pravio pakete od po 50 i 100 grama. Drogu spremnu za dalju distribuciju davao je Belivuku.

Prema optužnici, Velja Nevolja mu je za prljave poslove oko droge dao 12.000 evra. Novac mu je uvek isplaćivao na stadionu u Humskoj – stoji u optužnici.

Prema njenim navodima, prva dva meseca ove godine po nalogu Veljka Belivuka okrivljeni Vladimir D. je stavio u promet najmanje osam kilograma kokaina. Vladimir je ponovo po istoj proceduri drogu mešao sa bazom kako bi je uvećao. U jednom navratu je izmiksovan kokain prodao muškarcu sa nadimkom Deda. Količinu od oko tri kilograma prodao je kod Centralnog groblja. “Samo” 200 grama kokaina početkom prošle godine uzeo je Belivuk.

Ovu transakciju zabeležili su kriptovani telefoni.

Veljko Belivuk je bio “Soprano”, a Dimitrijević “Šeprtlja”.

Zanimljivo je da je okrivljeni Vladimir D. u maju ove godine u policiji sve do detalja opisao kako je upoznao Veljka Belivuka, kako je radio za njega, kako su komunicirali preko “skaja”, koja su imena koristili, kako je upoznao Marka Miljkovića… Ipak, dva meseca kasnije u Tužilaštvu za organizovani kriminal odlučio je da o svemu ćuti.

Prema detaljima optužnice, Veljku Belivuku policija je oduzela oko 100 grama droge. Ona je poslata na veštačenje i od uzoraka nađen je kokain, amfetamin, kanabis i THC. Zaplenjena je i vagica za precizno merenje.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji