Print this page

SRBIN ŠEF NARKO KLANA Bivši fudbaler uhapšen u Španiji, bio je i MMA borac, a ima POZNATU RODBINU

Španska policija uhapsila je Stefana Milojevića, sina nekadašnjeg fudbalera Gorana Milojevića i bratanca doskorašnjeg trenera Zvezde Vladana Milojevića i sumnjiči ga da je na čelu narko-klana.

Stefan Milojević je uhapšen prekjuče, a španska policija je, kako prenose mediji u toj državi, potvrdila da je uhapšen kao član španskog ogranka nasilne grupe bajkera "United Tribuns Nomads". Koliko je opasna ova bajkerska grupa svedoči to da ju je nemačka tajna služba proglasila državnom opasnošću.

U akciji je uhapšeno 12 osoba, i to na različitim lokacijama u Španiji - Palma de Majorki, Taragoni, Valensiji i Barseloni. Istovremeno je pretreseno 18 lokacija u tim gradovima. Prema navodima policije, uticaj kriminalne grupe je vrtoglavo porastao proteklih nekoliko godina, pa su zahvaljujući svojim vezama sa noćnim klubovima i bordelima na atraktivnim lokacijama, u kojima su pojedini članovi bande radili kao obezbeđenje, kontrolisali tržište narkotika.

Klan je izabrao Majorku za svoju bazu, ali su se ambiciozno širili i u Madridu. Barseloni, Đironi, Taragoni, Valensiji i na Tenerifama. Dodaje se da su mnogi bili ekstremno nasilni u sukobima sa protivničkim klanovima u borbi za prevlast, a čak su u to umešani bili i radikalni ultrasi Majorke.

Kako se Stefan, i sam bivši fudbaler, koji je posle okončanja fudbalske karijere postao MMA borac, našao na čelu ove kriminalne ogranizacije nije saopšteno.

Stefan je rođen u francuskom Brestu, čiji dres je tokom internacionalne karijere nosio njegov otac, ali je veći deo života proveo u Španiji. U mlađim danima i on je igrao fudbal, i to za beogradski Teleoptik, Košice, BSK Borču, Bežaniju. Poslednji klub čiji dres je nosio su Zlate Moravce, i to 2015. godine. Međutim, fudbalski teren i "bubamaru" zamenio je drugačijim interesovanjima.

- Lider i predsednik bajkerskog kluba je prethodno bio pod istragom zbog marihuane. Na svojim društvenim mrežama Stefan Milojević je pokazivao interesovanje za borilačke veštine, sve druge članove organizacije zvao je braćom - navode španski portali.

Španski ogranak "United Tribuns Nomads" ima podršku grupa iz Nemačke, Austrije, BiH, Bugarske, Danske, Francuske, Italije, Švajcarske, Tajlanda i iz Turske, i mnogi članovi su povezani sa organizovanim kriminalom.

Inače, Stefanov otac Goran Milojević je u Majorku došao u sezoni 1991/92. iz Meride, a prethodno je u Jugoslaviji igrao za Zvezdu i Partizan. Milojević stariji se posle igračke penzije nastanio u ovom delu Španije i postao je trener u Atletiko Baleares, pa je i sin veći deo života proveo u toj zemlji.

Stanković osuđen na devet godina zbog droge

Na Iberijskom poluostrvu i ranije su hapšeni srpski fudbaleri zbog povezanosti sa trgovinom narkoticima. Možda najpoznatije ime među onima kojima su stavljene lisice na ruke je Predrag Stanković, bivši defanzivac Crvene zvezde, koji je 2014. godine u Madridu osuđen na devet godina zatvorske kazne zbog švercovanja 950 kilograma kokaina, čija je vrednost na crnom tržištu procenjena na 32 miliona evra.